fbpx

Besparen op nieuwe auto duitslandOndanks dat de automarkt nog steeds in een dal zit is 2014 het moment om een andere auto te kopen. Niet per se een nieuwe auto, want een redelijk nieuwe luxe uit Duitsland geïmporteerde auto is een prima optie. Denk hierbij aan merken als Porsche, BMW en Mercedes. Er zijn veel simpele manieren om flink wat geld te besparen. In vijf tips zijn in deze tekst de simpele manieren om te besparen samengevat.

In Duitsland worden veel auto’s verkocht met ongeveer 3.000 kilometer op de teller. Je bespaart dan zo’n €20.000 euro in vergelijking met een nieuwe Nederlandse merkauto. Dit is uiteraard geen nieuwe auto, maar wel van goede kwaliteit.

BPM

Een tweede tip om te besparen is een auto uit Duitsland te importeren die nog nauwelijks gebruikt is. De aanschafbelasting (BPM) is namelijk dan stukken lager en dat scheelt flink in de kosten. De afschrijfsnelheid over de auto is in het vervolg veel hoger. Enigszins gebruikte auto’s hebben hun grootste afschrijving al gehad.

Een auto die veel extra’s heeft schrijft het snelst af in jaar één. Met wat kilometers achter de rug hebben auto’s die zijn uitgerust met vele extra’s een snelle afschrijving en dat scheelt natuurlijk weer na de aankoop. Vaak zijn deze auto’s nog maar enkele maanden oud en hebben zij slechts enkele duizenden kilometers op de teller.

www.bpm-berekenen.nl

Belangrijkste Duitsland tip

De voorlaatste tip: auto’s bij een Nederlandse import autohandelaar zijn niet aan te raden. In Duitsland zijn vaak goed vergelijkbare auto’s te vinden voor een veel lagere prijs. De Nederlandse autohandelaren bieden hier een aantrekkelijke korting van €5.000 aan, maar in Duitsland is zo’n auto bijna het viervoudige van de Nederlandse korting goedkoper. Het afwegen van enkele opties waard.

De laatste tip is dat speciale auto’s op voorraad bij de Nederlandse merkdealer vaak direct leverbaar zijn. Vaak hebben deze auto’s minder dan 3.000 kilometer op de teller staan. In veel gevallen zijn deze auto’s niet eens goedkoper dan nieuwe auto’s. Pluspunt is dat de auto’s snel beschikbaar zijn, dus geen lange wachttijden.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.