fbpx

Tijdelijk kenteken Duitsland bij import: alles wat u moet weten

Wilt u een auto importeren uit Duitsland? Dan hoort u vast veel verschillende verhalen over de tijdelijke kentekens uit Duitsland. Welk kenteken mag wel gebruikt worden, en welke niet? Om hoge boetes en onnodig oponthoud te voorkomen vertellen we u graag wat de beste benadering is op kentekengebied, wanneer u een auto gaat importeren.

Pas op met Duitse exportkentekens (Kurzzeitkennzeichen / Zollkennzeichen)

Wanneer u een auto aanschaft bij een Duitse autoverkoper, zal deze u vaak Duitse exportnummerborden aanbieden. Pas hiermee op! Met deze kentekens mag doorgaans in heel Europa gereden worden, maar Nederland vormt hierop een uitzondering.

Het is in Nederland een zeer grijs gebied, maar u kunt er in de praktijk het beste van uitgaan dat het in Nederland niet toegestaan om als Nederlander met een Kurzzeitkennzeichen (gele rand) of Zollkennzeichen (rode rand) te rijden. Soms wordt aangegeven dat u bij de Belastingdienst een tijdelijke vrijstelling kunt aanvragen voor het rijden met een tijdelijk Duits exportkenteken, maar uit ervaring blijkt al snel dat dit alsnog veel problemen op kan leveren zodra u door de Nederlandse politie aan de kant gezet wordt.

Doordat de regelgeving hierover zo onduidelijk is, is de kans groot dat u veel moeite zult moeten doen om tot een goede afloop te komen. Zeer vervelend, en u zit ongetwijfeld niet te wachten op de extra kosten en de tijd die het kost om een eventuele goede afloop te bewerkstelligen.

Hoe zorgt u er dan wel voor dat u zorgeloos en zonder problemen uw importauto over de grens krijgt?

Duitse auto importeren met behulp van Importautos.nl

Importautos.nl biedt diverse importpakketten aan, waarbij u zelf bepaalt hoeveel ondersteuning u nodig heeft bij het importproces. Het prettige: zelfs bij ons laagdrempelige Doe het zelf pakket ontvangt u van ons transportnummerborden waarmee u zelf legaal uw auto kunt ophalen uit Duitsland.

Wij voorzien u van Nederlandse kentekenplaten die in heel Europa (uitgezonderd: Italië) geldig zijn. Met dit tijdelijke kenteken vermijdt u problemen onderweg en kunt u zorgeloos naar Nederland rijden. Omdat deze kentekenplaten ook in Duitsland geldig zijn, kunt u deze direct op de auto monteren na de aankoop.

Dit tijdelijke kenteken kunt u zelf niet direct verkrijgen, maar kunnen wij als importeur / exporteur voor u verzorgen. Wat maakt de kentekenplaten die u via Importautos.nl verkrijgt zo praktisch? We zetten de voordelen voor u op een rij:

  • De door ons verzorgde Nederlandse kentekenplaten zijn voordeliger dan de Duitse exportkentekens die Duitse dealers u aan zullen bieden.
  • U ontvangt de tijdelijke kentekenplaten zeer snel: wanneer u deze voor 15:00 aanvraagt, worden ze nog dezelfde dag verzonden.
  • Het aanvragen van de kentekenplaten is eenvoudig. Importauto’s heeft alleen het chassisnummer en de gegevens van de bestuurder nodig voor uw aanvraag.
  • Importautos.nl helpt u bij het zorgvuldig plannen van het importeren, zodat u op dezelfde dag de auto in Duitsland kunt ophalen, vervoeren en kunt laten keuren bij de RDW.
  • En bovenal weet u zeker dat u volledig legaal rijdt met uw importauto; zo voorkomt u hoge boetes en gecompliceerde situaties met de Nederlandse politie, regelgeving en Belastingdienst.

Duitse auto importeren?

Heeft u een Duitse auto op het oog en bent wilt u de juiste tijdelijke kentekenplaten verkrijgen voor het transport? Importautos.nl verzorgt deze voor u en biedt daarbij ook ondersteuning voor het gehele importproces. Zo kunnen wij het contact met de verkoper voor u afhandelen, helpen we u de meest gunstige BPM berekenen en bieden we de juiste hulp om de import volledig volgens planning te laten verlopen. U kunt zelfs volledig ontzorgd worden met een all-inclusive importpakket.

Meer weten? Bekijk onze pagina Auto importeren uit Duitsland of ga direct naar onze Importpakketten.