fbpx

Redenen voor auto import

Er zijn vele redenen te bedenken die het voor u aantrekkelijk zouden kunnen maken een auto uit het buitenland te importeren. Zo kunt u op deze manier bijvoorbeeld in een gloednieuwe bolide rondrijden die nog niet eens op de Nederlandse markt is. Het is ook goed mogelijk dat u in het buitenland een auto voor een veel lagere prijs op de kop kan tikken dan hier het geval is. Ook dan kan het importeren van een auto een hele verstandige keus zijn. Dit kunt u echter niet zomaar doen want er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Eerste punt; Auto import?

Ten eerst is het natuurlijk erg van belang dat een auto voldoet aan de Nederlandse eisen die op de weg gelden. Een auto die in het buitenland word aangeboden is van te voren natuurlijk niet onderworpen aan de strenge Nederlandse eisen en dient dus nog gecontroleerd te worden. Dit controleren gebeurt door uw geïmporteerde auto ter onderzoek aan te bieden bij de RDW.

BPM & BTW

Ook dient u net als over alle ingevoerde producten ook over uw auto belastingen betalen. Dit kunnen invoerrechten zijn maar u kunt ook denken aan BPM en Btw. Voor meer informatie over BPM, gaat u naar BPM-aangifte.nl.Als u aan al deze dingen hebt gedacht bent u er natuurlijk nog niet. Want u heeft nu natuurlijk ook nog Nederlandse kentekenplaten nodig. Eerst moet u hiervoor een kentekenbewijs aanvragen waarna u vervolgens kentekenplaten van kunt laten maken. Hierbij moet u wel een erkende kentekenplaatfabrikant raadplegen omdat het kenteken anders niet geldig is. Nadat ook dit geregeld is bent u er bijna, alleen een verzekering en de motorrijtuigenbelasting ontbreken nog. Een verzekering is natuurlijk verplicht in Nederland alleen kunt u zelf natuurlijk nog kiezen in hoeverre u uw geïmporteerde bolide verzekert. Gaat u voor de all­-risk of heeft u genoeg aan een standaard auto verzekering. Dan geeft u uw auto nog aan om motorrijtuigenbelasting te betalen en dan zijn we er klaar voor! U kunt nu in uw nieuwe zelf ingevoerde auto de Nederlandse weg op. U zult flink worden nagekeken omdat u hoogstwaarschijnlijk een mooi en bijzonder model hebt binnengehaald. We wensen u alvast alle goeds toe met het importeren van uw auto!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.