fbpx

Overwaarde van je auto benutten?

NU GELD VERDIENEN MET DE VERKOOP VAN JE AUTO!

De overwaarde van je huis te gelde maken is een bekend fenomeen waar al veel mensen in Nederland gebruik van hebben gemaakt. Maar je auto die je bijvoorbeeld anderhalf jaar geleden gebruikt gekocht hebt voor een hogere prijs verkopen dan gekocht komt eigenlijk niet voor. Herstel: Kwam eigenlijk niet voor. Want ook voor de autoprijzen zijn de tijden momenteel anders. Uit onderzoek van autowebsites zoals autotrack.nl en gaspedaal.nl blijkt dat het steeds vaker voorkomt dat gebruikte auto’s nu duurder zijn dan ruim een jaar geleden. En die hogere vraagprijs wordt ook betaald.

“Hoe kan dat nu?” zul je je misschien afvragen. Uiteraard kan ook hiervoor naar het coronavirus gewezen worden. Door Corona zijn er aantal effecten opgetreden die ook invloed hebben gehad en nog steeds hebben op de prijzen van gebruikte auto’s in Nederland:

1: Er is meer geld beschikbaar voor luxe goederen. er is immers minder op vakantie gegaan en er is minder uit eten gegaan.

2: De lang gekoesterde “heilige koe” is nu belangrijker geworden. Je weet immers nooit welk virus ons leven misschien over 5 jaar verstoord. Dus nu genieten is het motto.

3: Het tekort aan computerchips geeft productieproblemen voor autofabrieken, er zijn dus minder nieuwe auto’s voor verkoop beschikbaar.

MOET IK DAN NIET WEER DUUR TERUG KOPEN?

En hier zit nu net wel een groot verschil met de huizenmarkt. Als je binnen Nederland wilt verhuizen van de ene koopwoning naar de andere koopwoning dan geeft de overwaarde in de huidige huizenmarkt weinig extra’s. Je kunt immers wel duur verkopen maar je moet vervolgens ook weer duur terug kopen!

Dat zit bij auto’s anders. Je kunt je eigen auto voor de hoofdprijs verkopen in Nederland, maar vervolgens via import een vergelijkbare auto goedkoper voor de deur hebben staan. Het aanbod op de Europese automarkt is immers zo groot dat hier nog mogelijkheden genoeg liggen voor een scherpe deal.

Je voordeel doen door een auto te importeren

Dagelijks worden er honderden auto’s door Nederlanders in het buitenland aangeschaft en geïmporteerd. De aanschafprijzen liggen in het buitenland al lager, vaak zelfs veel lager, dan in Nederland als gevolg van een ander belastingklimaat voor auto’s. Gespecialiseerde importbedrijven kunnen met een deskundige BPM berekening de importkosten vaak erg beperken. Internet BPM calculators waar je zelf denkt eenvoudig de BPM te kunnen berekenen zetten je vaak op het verkeerde been. Zeker sinds de WLTP CO2-formule zijn intrede heeft gedaan is BPM een zaak geworden van specialisten. Als je tenminste niet meer BPM wilt betalen dan minimaal noodzakelijk is binnen de kaders van de spelregels van de belastingdienst.

Benieuwd of dit traject ook voor jou interessant is? Informeer vrijblijvend of ook jij nu een scherpe importdeal kunt doen om je huidige auto te vervangen en de overwaarde van je huidige auto in je zak te houden.