fbpx

Waarom je beter een gloednieuwe auto kunt importeren

Het importeren van een occasion uit bijvoorbeeld Duitsland levert je vaak duizenden euro’s voordeel op, ten opzichte van het kopen van een auto in Nederland.

Maar hoe zit het met het importeren van een nieuwe auto? Is dit net zo aantrekkelijk en hoe werkt dit? Dat veel autokopers hier erg benieuwd naar zijn blijkt in ieder geval uit het grote aantal aanvragen dat wij hiervoor dagelijks ontvangen.

Na het maken van vele vergelijkingen zijn wij tot de conclusie gekomen dat je voor een groot aantal modellen veel goedkoper uit bent door ook een nieuwe auto in het buitenland aan te schaffen. Sterker nog, er valt waanzinnig veel voordeel te behalen!

Hoe komt dit?

Elders in Europa, met name in Oost-Europa, liggen de prijzen voor nieuwe auto’s simpelweg veel lager. Dit heeft er voor een groot deel mee te maken dat de productiekosten en de levensstandaard in deze landen ook een stuk lager liggen. Zo hebben diverse grote Duitse automerken fabrieken in Oost-Europa, omdat dit enorm scheelt in de productiekosten.

Vanzelfsprekend maakt dit het importeren van auto’s uit deze landen dan ook heel aantrekkelijk, omdat de prijzen dermate lager zijn dat je onderaan de streep serieus geld kunt besparen. Zeker voor auto’s in het hogere segment, waar het te behalen voordeel op deze manier gigantisch is.

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld waaruit dit blijkt:

bmwBMW X5 Hybrid 40e

Dit betreft het nieuwste type BMW X5 als hybride uitvoering. Deze auto is in Nederland standaard te bestellen vanaf € 81.000,- incl. BTW en BPM. Elders in Europa is exact dezelfde auto te verkrijgen van € 61.000,-. Voor beide prijzen geldt dat dit vanaf prijzen zijn, weliswaar in precies dezelfde uitvoering, maar zonder extra opties en accessoires.

Zit er misschien ergens een addertje onder het gras?

Je zou haast denken er een rekenfout gemaakt moet zijn, of dat er iets anders is waardoor dit niet klopt. Maar het klopt wel degelijk! Door deze auto niet nieuw in Nederland te bestellen, maar vanuit het buitenland te importeren kun je maar liefst zo’n € 20.000,- besparen. Werkelijk een bizar prijsverschil!

Zo koop je letterlijk een gloednieuwe auto tegen de prijs van een occasion! Zonder dat er restricties aan de garantie verbonden zijn, want omdat het nieuwe auto’s zijn heb je gewoon recht op de standaard fabrieksgarantie die door het betreffende merk wordt gehanteerd.

Voor als je nog niet overtuigd bent hebben we nog een tweede rekenvoorbeeld toegevoegd:

audiAudi Q7 3.0 TDI

Deze auto is Nederland nieuw te bestellen in de standaarduitrusting vanaf € 83.970,-. In het buitenland is dezelfde auto net zo goed verkrijgbaar en ben je onderaan de streep ruim € 12.000,- minder kwijt. Bij dit prijsverschil gaan we er net zoals bij de BMW X5 al vanuit dat de auto in Nederland op kenteken staat en rijklaar is. Er komen dus geen verassingen meer bij.

Met deze prijsverschillen zou je toch gek zijn als je dit niet serieus overweegt, wanneer je voornemens bent om een nieuwe auto te gaan kopen? Zeker als je hoort dat wij ervoor zorgen dat de auto kant en kant door ons wordt afgeleverd op Nederlands kenteken. Het levert je dus absoluut geen extra rompslomp op. Bovendien wijkt ook de levertijd niet af van de levertijden waar je in Nederland mee te maken krijgt.

Conclusie

Naast veel geld besparen door een occasion vanuit het buitenland te importeren, kun je tegen gigantisch lage prijzen ook een nieuwe auto in het buitenland halen. Dit terwijl er als autokoper niets voor je verandert. De auto wordt immers op Nederland kenteken afgeleverd tegen dezelfde voorwaarden die je bij de dealer om de hoek gewend bent.

Nieuwsgierig? En wil je graag weten wat dit betekent voor de auto die je zelf op het oog hebt? Wij weten tot in detail welke mogelijkheden en voordelen er te behalen zijn. Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.