fbpx

Een motor importeren met veel voordeel!

Motor importeren amerika

Heeft u over de grens een mooie motor gevonden, of bent u op zoek naar een model dat in Nederland niet of nauwelijks te verkrijgen is? Of wilt u gewoonweg flink besparen op de aanschaf, omdat motoren in het buitenland vaak een stuk betaalbaarder zijn? Er zijn vele redenen waarom een motor importeren interessant kan zijn!

Welke landen hebben het aantrekkelijkste motoraanbod? Wie dicht bij huis wil zoeken, kan zich verdiepen in het motoraanbod van onze buurlanden. Een motor importeren uit Duitsland of een motor invoeren uit België is vrij eenvoudig en loont al snel. Maar voor het echte financiële voordeel en het meest uitgebreide aanbod zult u zich op de Verenigde Staten willen richten. Een motor importeren uit Amerika komt dan ook regelmatig voor!

Motor importeren uit Duitsland of België

Duitsland heeft een groot occasionaanbod, en heeft ook voor motoren een veel grotere markt dan Nederland. Maar ook in België zou u zo maar het model kunnen vinden dat u in ons eigen land moeilijk kunt vinden, of tegen een minder gunstige prijs. 

Een groot voordeel van een motor importeren uit buurlanden Duitsland en België is de afstand. Vaak is het mogelijk om de motor zelf de grens over te rijden en deze dezelfde dag nog te laten keuren bij de RDW. In dit geval heeft u wel een tijdelijk kenteken nodig. Importautos.nl kan dit kenteken voor u verzorgen.

Motor importeren uit Amerika

Een motor importeren uit Amerika is vaak nog aantrekkelijker dan het invoeren uit Duitsland en België. Op de Amerikaanse markt vindt u een zeer uitgebreid motoraanbod, met bijzondere merken en modellen die u op de Europese markt niet of nauwelijks zult vinden. 

Amerikaanse motoren zijn bovendien in verhouding erg voordelig, waardoor het importeren in veel gevallen écht kan lonen. Er is wel een belangrijke factor waar u rekening mee dient te houden wanneer u een motor importeert uit Amerika: de Europese typegoedkeuring. 

Europese typegoedkeuring 

Voordat u met een Amerikaanse motor de weg op mag in Nederland (en heel Europa) dient deze een Europese typegoedkeuring te hebben. Dit houdt in dat de motor technisch aan alle vereisten voldoet om veilig deel te kunnen nemen aan het Nederlandse / Europese verkeer. Vaak dienen er een aantal aanpassingen doorgevoerd te worden aan uw Amerikaanse motor om ervoor te zorgen dat deze toegelaten wordt. 

Importautos.nl kan voor u eenvoudig de Europese typegoedkeuring verzorgen, en wij zorgen ervoor dat de motor met minimale aanpassingen wordt goedgekeurd voor Europa. In sommige gevallen zijn er niet eens aanpassingen nodig. Met onze ondersteuning kunt u zo vlot en zorgeloos het volledige importproces doorlopen. Zo weet u zeker dat u snel kunt gaan genieten van uw geïmporteerde motor, zonder onnodige rompslomp en vertragingen.

BPM berekenen

Wanneer u een motor importeert, zult u BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) af moeten dragen. De hoogte van de BPM kan op basis van diverse calculatiemethoden berekend worden. De uitkomsten van de verschillende rekenmethodes kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen. 

Importautos.nl kan gratis en vrijblijvend de meest gunstige BPM voor u berekenen. Zo weet u zeker dat u financieel optimaal profiteert van het importeren van de motor die u op het oog heeft.

Wilt u meer weten? Bekijk de BPM berekenen pagina en stuur ons daar de advertentie van de motor door om kosteloos en vrijblijvend geïnformeerd te worden over de meest gunstige BPM.

Motor invoeren: stappenplan en importpakketten

Wilt u een motor invoeren uit Amerika, Duitsland, België of een ander land? Importautos.nl biedt diverse importpakketten aan waarmee we u kunnen ondersteunen. Zo kunt u, verzekerd van onze deskundige begeleiding, veel zelf doen met ons doe het zelf importpakket of kiezen voor volledige ondersteuning bij de import met het all inclusive pakket

Wanneer u een motor gaat invoeren zult u de volgende stappen doorlopen:

  1. Zoek online de motor van uw dromen op en stuur ons de advertentie door.
  2. Laat gratis en vrijblijvend de meest gunstige BPM door ons berekenen en ontvang een overzicht met alle importkosten. Zo bepaalt u eenvoudig of het importeren zal lonen.
  3. Ga met de ondersteuning van Importautos.nl over tot de aankoop. Importautos.nl controleert of alle documenten in orde zijn en kan het transport voor u verzorgen, of een tijdelijk kenteken aanbieden zodat u de motor zelf de grens over kunt rijden.

    Afhankelijk van uw gekozen pakket verzorgen we voor u de planning voor uw afspraak bij de RDW, of regelen wij de volledige RDW keuring zelf.

    En uiteraard verzorgt Importautos.nl voor u een volledige BPM-aangifte met acceptatie- en laagste BPM garantie.

Wilt u een motor importeren en bent u benieuwd naar de voordelen en mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, of laat direct de BPM berekenen.