fbpx

Jahreswagen importeren? Rijd een praktisch nieuwe, luxe uitgevoerde auto met veel voordeel!

Auto importeren uit Duitsland

Een Jahreswagen is een moderne en praktisch nieuwe Duitse auto, met een leeftijd van slechts enkele maanden tot maximaal 18 maanden. Daarbij hebben Jahreswagens vaak ook maar een paar duizend kilometers op de teller staan. 

Veel Jahreswagens zijn afkomstig van dealers, waar ze als showroommodel maar een aantal korte ritten afgelegd hebben. Daarnaast maken ook bedrijven vaak slechts kortstondig gebruik van de nieuwste modellen. Zodra hun contract met de dealer vervolgens na een aantal maanden afloopt worden de auto’s uit hun wagenpark weer ingeruild voor nieuwere varianten. 

Zodra deze Jahreswagens weer op de markt komen, heeft u de kans om zeer voordelig een moderne en goed uitgeruste auto te rijden! Wat maakt het importeren van een Jahreswagen zo interessant?

Veel voordeel op de aanschafprijs en BPM

Veruit de grootste afschrijving op de waarde van een auto vindt direct plaats na de ingebruikname van het voertuig. Na het eerste gebruik en de eerste gebruiksmaanden is een auto zo al snel duizenden euro’s minder waard. Zeker in Duitsland is het gebruikelijk om sterk af te schrijven op jonge auto’s. En daar profiteert u weer van zodra u de auto aan wilt schaffen!

De aanzienlijke daling in de verkoopprijs maakt Jahreswagens erg aantrekkelijk voor Nederlandse kopers. Omdat ook op BPM gebied voordeel te behalen valt, bespaart u flink op de aanschaf van uw Jahreswagen uit Duitsland. Voor dezelfde auto zou u bij Nederlandse dealers duizenden euro’s meer moeten neertellen.

BTW regelgeving voor auto’s jonger dan 6 maanden / <6000 km

Heeft u een Jahreswagen uit Duitsland op het oog die nog jonger is dan 6 maanden? Of heeft deze minder dan 6000 km’s gereden? Over deze auto’s bestaat vaak het misverstand dat importeren financieel niet aantrekkelijk is, vanwege de BTW regelgeving van Nederland.  

Omdat een auto jonger dan 6 maanden of met minder dan 6000 km op de teller door de Belastingdienst met betrekking tot de BTW als nieuw beschouwd wordt, ( Let op: voor de BPM gelden andere maatstaven ) dient u hiervoor namelijk 21% BTW af te dragen na het importeren. De grootste zorg van veel kopers is dan ook dat dubbel BTW afgedragen dient te worden: 19% BTW in Duitsland en vervolgens 21% BTW in Nederland. Dat zou het importeren van een Jahreswagen natuurlijk financieel gezien een stuk minder interessant maken.

Gelukkig is het niet nodig om tweemaal BTW af te dragen! Dit vraagt echter wel wat extra regelwerk. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden met de Duitse verkoper en er zal op juiste wijze gecommuniceerd moeten worden dat de auto exclusief BTW aangeschaft wordt, aangezien de BTW in Nederland afgedragen zal worden. Importautos.nl heeft veel ervaring met de aanschaf van Jahreswagens en kan u volledig ondersteunen bij dit proces. Wij zorgen ervoor dat de juiste afspraken gemaakt worden met de verkoper, zodat de auto exclusief Duitse BTW aangeschaft kan worden. 

In Nederland betaalt u dan wel 2% meer BTW dan in Duitsland, maar dit bedrag valt in het niet met de grote voordelen in aanschafprijs en het BPM voordeel wat u behaalt. Dit maakt een Jahreswagen van minder dan 6 maanden oud nog steeds veel aantrekkelijker dan een vergelijkbaar model wat in Nederland gekocht wordt. Als u een vergelijkbare auto überhaupt al in Nederland kunt vinden!

De voordelen van een Jahreswagen importeren op een rij

We spraken al over diverse voordelen van Jahreswagens uit Duitsland. Wat maakt de import van een Jahreswagen echt de moeite waard? U profiteert met Jahreswagens van de volgende voordelen:

  • U rijdt een zeer jonge auto die slechtst kortstondig gebruikt is, en vaak nog maar weinig kilometers gemaakt heeft.
  • Jahreswagens zijn vaak luxe uitgevoerd en beschikken over veel extra opties.
  • U bespaart aanzienlijk op de totale aanschafprijs dankzij grote afschrijvingen en het extra BPM voordeel.
  • U heeft volop keuze: Duitsland heeft een veel groter aanbod van jong gebruikte auto’s dan Nederland.
  • U heeft volledige Europese fabrieksgarantie. U kunt met uw auto dus gewoon bij uw lokale dealer terecht met garantiegevallen.

Een Jahreswagen vinden

TIP: Wanneer u op zoek bent naar een Jahreswagen kunt u het beste op de Duitse websites van de merken zelf kijken. Vaak is er op deze websites een speciale sectie ingericht voor Jahreswagens / Gebrauchtfahrzeugen, waar u het meest actuele aanbod kunt bekijken. 

Schadeautos zijn op deze website’s uitgesloten!

Bijvoorbeeld:

www.volkswagen.de         www.bmw.de         www.audi.de         www.porsche.de   

www.mercedes-de        www.ford.de         www.volvocars.de     www.peugeot.de          

Heeft u de Jahreswagen van uw dromen gevonden en heeft u hulp nodig bij het importeren van de auto? Importautos.nl helpt u graag verder! Wij kunnen voorafgaand aan de aanschaf vrijblijvend voor u de laagste BPM berekenen, en bieden ondersteuning bij het gehele importproces. 

Hiervoor heeft u de keuze uit diverse importpakketten, waarbij u volledig zelf bepaalt hoeveel ondersteuning u wenst. Importautos.nl heeft jarenlange ervaring met het importeren van auto’s en heeft ook al veel inkooptrajecten rondom Jahreswagens begeleid.

Wenst u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Menu