fbpx

buitenland importerenEen nieuwe auto kopen is een gebeurtenis waar u lang plezier van wilt hebben. Het is dan ook aan te raden om goede afwegingen te maken in de aanschaf van een nieuwe auto. Het kan een goede keuze zijn om uw nieuwe auto te laten importeren vanuit Duitsland, want dit brengt veel voordelen met zich mee en vaak een grote kostenbesparing.

Duitsland de beste keuze

Wanneer u een auto wilt importeren dient u deze eerst in Duitsland uit te schrijven. Gaat u de auto zelf over de grens rijden, dan dient u een voorlopige kentekenplaat aan te vragen om op de auto te voeren. Ook is het verstandig om de auto te laten verzekeren voor het geval dat er schade ontstaat. Wilt u de auto op een trailer laten importeren dan is de kans op schade niet zo groot en hoeft u ook geen voorlopige kentekenplaat aan te vragen. Dit levert ook al weer een kleine kostenbesparing op.

APK Keuring en BPM

Na het importeren dient de auto gekeurd te worden. Zo is een APK-keuring vereist en ook het RDW wil de auto keuren. Veel auto’s uit Duitsland hebben extra opties, omdat er in Duitsland veel luxe auto’s rondrijden. Deze opties kunnen een besparing opleveren wanneer u BPM-belasting dient te betalen. Deze BPM-belasting geldt voor alle motorrijtuigen die in Nederland geregistreerd staan, dus ook voor uw nieuw geïmporteerde auto. De Belastingdienst controleert de BPM-belasting scherp, omdat zij hier geld aan verdienen.

Jonge tweedehands auto’s

Voornamelijk jonge tweedehands auto’s worden veel geïmporteerd vanuit Duitsland, maar ook oldtimers zijn populair. Deze beide soorten auto’s leveren een flinke kostenbesparing op, omdat er veel financiële voordelen aan dergelijke auto’s zitten. In Nederland worden oldtimers steeds schaarser, dus is het een goede optie om een oldtimer uit Duitsland aan te schaffen. De jongere importauto’s vallen vaak nog onder de fabrieksgarantie en dit zorgt voor een veilig gevoel wanneer u de weg op gaat. U hoeft zich namelijk geen zorgen te maken over de garantie. Daarnaast zijn auto’s die uit Duitsland worden geïmporteerd sowieso vaak goed onderhouden en dus heeft u voor een goede prijs een goede kwaliteit auto.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.