fbpx

Hoe krijg je zonder te onderhandelen bij de dealer de beste prijs?

  1. Niet onderhalen over de prijs

Stel aan de verkoper voor dat je gelijk tekent als zij met jouw prijs akkoord gaan. Alle tegenaanbiedingen moet je beleef afwijzen. Verlaat de dealer, maar geef de verkoper jouw telefoonnummer. De verkoper zal je snel bellen als jouw prijs realistisch is.

  1. Net voor sluitingstijd op zaterdag- of zondagavond bellen naar de dealer

Vraag naar de verkoper waar je eerder contact mee hebt gehad en herinner hem aan jouw aanbod. Vertel hem dat als hij het aanbod accepteert hij nog een deal kan sluiten. Leg er nog wat extra druk op door erbij te vertellen dat als hij dat niet kan, hij je tijd niet moet verspillen.

De verkoper zal in de verleiding komen om nog snel een deal te maken, vooral als hij een slechte week achter de rug heeft.

  1. Aan het einde van de maand bellen naar de dealer

Aan het einde van de maand worden dealers en verkopers meestal beoordeeld op het aantal auto’s dat zij verkocht hebben. Zij moeten dan per maand een minimaal aantal auto’s verkopen. Als een verkoper nog niet genoeg auto’s heeft verkocht of krap zit dan zal hij aan het einde van de maand makkelijker akkoord gaan met jouw aanbod.

  1. Dit proces blijven herhalen

De stappen die hierboven beschreven zijn mag je bij meerdere dealers tegelijk uitvoeren.  Dit is slimmer, want de ene dealer zal eerder akkoord gaan als de andere. Je kan beter op meerdere paarden tegelijk wedden. Je hebt dan meer kans om een goede deal te scoren.

  1. Op dagen met extreem weer bellen naar de dealer

Extreem weer, sneeuwstormen etc. kunnen de autoverkopen flink belemmeren. Bel de verkoper waar je contact mee hebt gehad en vertel hem dat je op deze dagen graag langskomt als ze geïnteresseerd zijn in jouw aanbod. Zo vergroot je weer jouw kansen om een goede deal te scoren, aangezien er weinig mensen naar de dealer zullen komen (door de slechte weersomstandigheden).

  1. De marktwaarde van de auto weten

Via verschillende koerslijsten (bijvoorbeeld de ANWB/BOVAG koerslijst ) kan je gemakkelijk de marktwaarde van de auto opzoeken en deze bepalen.

Het beste is om de auto voor ongeveer €500 – €1.000 onder de marktwaarde te kopen. Het is een agressieve strategie, maar haalbaar als je bereid bent hier iets voor te doen. Een dealer die op z’n marge wilt inleveren om net die ene extra deal te sluiten is altijd wel te vinden.

  1. Voor een lease-deal of een financiering zorgen

Op financieringen verdienen de autodealers goed. 50/50 deals en andere financiële producten is het echte verdienmodel.
Jouw auto financieren? Zorg eerst voor een financieringsvoorstel van een onafhankelijke partij.

  1. Altijd beleefd en netjes zijn

Door beleefd te blijven vergoot je je kansen op een goede prijs. Buiten dat verdient een verkoper het ook niet om slecht behandeld te worden.

Maak eerst een kort praatje over de auto en doe dan je aanbod. Je kansen worden dan een stuk groter, want als je direct bij binnenkomst je eisen dicteert zal de verkoper een defensieve houding krijgen.

Klanttevredenheid is tegenwoordig ook een punt waar de dealers op beoordeeld worden. Een vriendelijke en beleefde klant zal bij een goede deal gemakkelijk een positieve review schrijven over het bedrijf. Het is verschrikkelijk voor een dealer als de klant een negatieve review schrijft nadat hij een goede deal had.

Als laatste:

Deze tactiek kan echter lang duren. Het is een nadeel, maar als je een goede prijs wilt moet je bereid zijn om enige tijd te wachten.

Met een onrealistische prijs zal een verkoper nooit akkoord gaan. Doe altijd goed onderzoek en bepaal welke prijs realistisch is, want met een onrealistisch voorstel valt er niks te bereiken.

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.