fbpx

jonge occassionBij de aanschaf van een nieuwe auto krijgt men al snel te maken met een autoverkoper. Om je goed voor te bereiden is het handig om de volgende punten in je achterhoofd te houden als de verkoper aan het praten slaat.

Het aanbod jonggebruikte occasions in Nederland is erg klein en daarom kopen veel autohandelaren jonggebruikte auto’s in uit Duitsland. Deze auto’s zijn in Duitsland vaak aangeboden met een maximale stand op de kilometerteller van zo’n 10.000 kilometer. De auto’s zijn dan een stuk goedkoper om in te kopen vanuit Duitsland en zo weten de Nederlandse autohandelaren goed te verdienen op deze auto’s.

Optie zelf auto laten importeren uit Duitsland

Een goede optie is om een auto zelf te laten importeren uit Duitsland. Het totaalplaatje aan kosten is in veel gevallen veel lager dan wanneer de dealer een auto inkoopt in Duitsland. Het verschil in kosten kan al gauw op ongeveer 30.000 euro liggen.

Bij het aankopen van een auto zijn er veel dealers die een inruilpremie of inruilbedrag aanbieden voor de oude auto. Autodealers zijn vaak gretig om de oude auto in te kopen voor een mooi bedrag, maar dit bedrag ben je vaak al weer kwijt als je een nieuwe auto koopt. De dealer weet dit gewoon terug te verdienen op de prijs van de nieuwe auto.

Garantie

Dealers bieden vaak extra garantie bij de aanschaf van een nieuwe auto. Deze garantie is in waarde vaak vrij weinig waard, omdat de extra garantie vaak zeer beperkt zijn. Zelfs zo beperkt dat veel problemen niet eens onder deze garantie vallen. Standaard zit er op Europese auto’s een garantie van de fabriek van twee tot vijf jaar.

Er valt vaak te onderhandelen over de prijs. De vraagprijs moet gezien worden als het startpunt voor de onderhandeling. Kijk naar een vergelijkbare auto wat daar de vraagprijs van is om zo een gemiddelde te kunnen opmaken. Voor je een onderhandeling start zijn er enkele belangrijke punten om op te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende vragen: Staat de auto al langer te koop?  Zijn er minpunten op te werken waardoor anderen de auto niet kopen? Zit er garantie op de auto en is deze veel waard?  En hoeveel BPM komt erbij?

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.