fbpx

Goedkoop een auto uit Duitsland importeren

auto uit duitsland importerenAls je in Nederland een auto wil kopen, ben je in Nederland behoorlijk duur uit. Je bent veel voordeliger uit als je een auto uit Duitsland importeert. Het aanbod in Duitsland is veel groter, de standaard uitvoering van de auto’s is veel luxer en je krijgt bij import korting op de BPM-belasting.

Een auto zoeken

Op het gebied van auto’s is er ruim keuze in Duitsland: er staan meer dan een miljoen auto’s te koop. Kijk op de Duitse auto websites en je vindt snel een auto naar wens. Let op de bruto prijzen, dit zijn de prijzen die de consument inclusief BTW betaalt. Een zakelijke rijder schaft de auto op basis van de netto prijs (zonder BTW) aan.

De laagste BPM berekening

Als je een auto importeert, dien je BPM te betalen. Het is een mogelijkheid om bij de belastingdienst na te vragen hoe de BPM berekend wordt, maar zij zijn er van overtuigd dat er slechts één manier is om BPM te berekenen. Dit is echter niet juist. Importautos.nl houdt continu in de gaten welke manier van BPM berekenen het voordeligste is. Een gratis BPM indicatie vind je hier (link adres).

De belastingdienst gebruikt de zogenaamde waardetabel. Hiermee wordt de huidige waarde van de te importeren auto bepaald. De tabel is echter wat achterhaald, omdat deze nooit wordt aangepast. De waarde van de auto wordt hiermee al snel te hoog bepaald, met als gevolg dat je teveel BPM betaalt.

BPM tegenbewijsmethode van de belastingdienst

Importautos.nl berekent de BPM op basis van de werkelijke waarde van de auto. Dit wordt gedaan aan de hand van verschillende geaccepteerde koerslijsten. Is de waarde bepaald, dan wordt de BPM aangifte opgesteld. Over het algemeen betaal je veel minder BPM als de waarde van de auto met deze methode wordt berekend.

Wat heb je verder nodig voor de import van een auto

Zodra je in het bezit bent van een BPM indicatie van Importautos, kun je verder met de import van een auto.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat de volgende zaken zijn geregeld:

  1. EU-Transportkentekenplaten en kentekenbewijs
  2. Transportverzekering
  3. Complete BPM-aangifte en onderbouwing
  4. Volledig Duits kentekenbewijs en voertuigbewijs

Importautos regelt complete auto import-pakket waar álle benodigdheden inzitten die je nodig hebt om een auto te importeren.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.