fbpx

Gebruikte diesel importeren nu extra interessant

Soms lijkt het er tegenwoordig op dat je maar beter geen diesel meer kunt kopen. De indruk wordt gewekt dat je wel heel weinig met het milieu hebt als je nu nog diesel rijdt.  Maar hoe zit het nu echt met diesels en de milieuvervuiling? 

De actuele CO2 discussie is veel minder op diesel auto’s van toepassing. Het zijn juist de benzine auto’s die veel CO2 uitstoot hebben. Oude diesels ( lees ouder dan 10 jaar ) hebben wel een sterk vervuilende roetuitstoot. Maar moderne diesels daar in tegen hebben bijzonder effectieve roetfilters.

Tank dit jaar nog met BPM voordeel

Door deze, ik noem het maar even, dreigende situatie voor gebruikte diesels zijn de verkoopprijzen sterk gedaald. Dat is de Nederlandse autokoper niet ontgaan, de aanschaf van een gebruikte diesel is de laatste maanden erg gestegen. Zo veel zelfs dat er een te kort is ontstaan op de Nederlandse markt. (bron: AM-management ).

Om de hierboven genoemde redenen staan bij veel Duitse garages de diesels zwaar in de uitverkoop. Voor Duitsers zelf zijn er aantrekkelijke subsidies als je van je diesel auto afstapt. Dus een andere diesel kopen doen veel Duitsers op hun thuismarkt op dit moment niet meer. Maar voor jou als Nederlandse autokoper liggen hier grote mogelijkheden voor een zeer aantrekkelijke aankoop. Bij het importeren van een gebruikte diesel auto uit bijvoorbeeld Duitsland kan er momenteel met een goed onderbouwde BPM-aangifte een extra verlaagd BPM bedrag met succes bij de belastingdienst afgerekend worden. Deze gunstige BPM berekening is uiteraard zonder risico van een naheffing. Het grootste, en ook betrouwbare, aanbod vind je op de websites van de diverse merken zelf. Onder het kopje Gebrauchtwagenbörse of Gebrauchtwagen suchen. Hieronder enkele handige links om direct te zoeken. Klik gewoon op het merk dat je zoekt, zoek je wensauto, vraag vrijblijvend en gratis import -/ BPM-advies aan door de link van de advertentie in ons aanvraagformulier te plakken.