fbpx

Ondertussen zijn al vele mensen bekend met het feit dat Duitse auto’s veel goedkoper zijn. Er worden daardoor tegenwoordig steeds meer Duitse auto’s uit Duitsland geïmporteerd. Terecht, want de kopers van deze auto’s besparen soms wel duizenden euro’s als zij dezelfde auto in Duitsland kopen in plaats van in Nederland.

De belastingdienst is echter minder blij met deze tendens, zij lopen hierdoor namelijk veel belastinggeld mis. De belastingdienst wilde hier een stokje voor steken en heeft besloten om deze importauto’s als ‘nieuw’ te bestempelen. Dit geldt voor auto’s die minder dan 3 maanden oud zijn of minder dan 3000 kilometers hebben gereden.

Importautos

De belastingdienst zegt hiermee dus als het ware dat importauto’s nieuw zijn, en dus niet gebruikt zijn. Dit is opmerkelijk, want deze auto’s zijn wel degelijk gebruikt. De waarde van de auto is dus wel gezakt. De belastingdienst wil dan toch het volle bedrag aan belasting innen over de nieuwprijs van de auto. Dit betekent dat er eigenlijk belasting betaald moet worden over een bedrag dat de auto helemaal niet waard is. Er moet dus te veel belasting betaald worden.

Vele mensen vinden dat de belastingdienst met deze zaak verkeerd bezig is, want door deze regeling betalen veel mensen te veel belasting. Deze mensen zijn niet de enige met die mening, want ook de rechtbank vindt dat de belastingdienst hierbij te ver gaat.

Er waren verschillende voorbeelden bekend van eigenaren die auto’s hadden met enkele duizenden kilometers op de teller. Verder waren deze auto’s al enkele maanden tot jaren oud. Hoewel ze er splinternieuw uitzagen, waren ze dat niet. Toch had de belastingdienst deze conclusie genomen. Hierdoor inde zij belasting over een te hoog bedrag. Toen een man het niet meer eerlijk vond is hij naar de rechter gestopt. Zodoende is het balletje gaan rollen. Na dit voorval heeft de rechter besloten dat auto’s met enkele duizenden kilometers op de teller wel degelijk als ‘gebruikt’ bestempeld moeten worden.

Met deze uitspraak kan de belastingdienst deze auto’s niet meer als nieuw bestempelen. Dit zorgt ervoor dat de belastingdienst alleen belasting kan innen over het bedrag dat de auto écht waard is. Zo betalen eigenaren van importauto’s niet meer te veel belasting.

Heeft u nog vragen? Importautos.nl helpt u verder >>

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.