fbpx

Gebruikte auto in buitenland

Bent u op zoek naar een originele auto uit het buitenland die hier nog niet verkrijgbaar is? Of zoekt u een manier om een goedkope auto naar Nederland te importeren? Er zijn natuurlijk vele bedrijven die u hierbij kunnen en willen helpen, maar waarom zou u het niet gewoon zelf proberen te regelen? Want het lijkt misschien een hels karwei, maar een auto importeren is makkelijker dan je denkt. Met een aantal tips van ons en een ondernemende geest moet het zeker lukken. En reken maar dat het een voldaan gevoel zal geven wanneer u eenmaal in uw zelf ingevoerde wagen rondrijd.

Waar moet je aan denken?

Zoals gezegd zijn er wel een boel dingen waar u aan moet denken. Allereerst moet de geïmporteerde auto natuurlijk voldoen aan alle voorschriften die op de Nederlandse weg gelden. Om dit te kunnen controleren dient u uw auto aan te bieden bij het RDW.

RDW / BPM

Het RDW kijkt dan of uw auto überhaupt wel op de Nederlandse weg mag rijden. Als u door deze strenge controle heen bent moet u aan belastingen en heffingen gaan denken. Want zoals over alle producten betaalt u ook over uw net ingevoerde auto een invoerheffing. Daarnaast moet u hem aangeven voor de standaardbelastingen als BTW, motorrijtuigenbelasting en BPM. De BPM berekenen >> De hoogte van die laatste voor uw auto kunt u op veel verschillende sites direct eenvoudig berekenen. Nadat uw nieuwe auto ook bij de fiscus bekent is dient u hem natuurlijk te voorzien van een geldig nummerbord. Hier vraag u eerst een kentekenbewijs voor aan. Wanneer deze binnen is dient u ermee naar een erkende fabrikant te gaan die er vervolgens een kentekenplaat van maakt. Als ook uw nummerbord op uw nieuwe bolide zit hoeft u de auto alleen nog te verzekeren voor u de weg op kan. Dit kan een standaard WA-verzekering betreffen of juist een zeer uitgebreide all-risk verzekering. Heeft u dit ook geregeld? Dan kunt u nu eindelijk gaan genieten van uw zelf ingevoerde auto. We hopen u te hebben geholpen met deze tips en wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe auto!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.