fbpx

Elektrische auto importeren? Dit zijn de populairste EV’s van 2021

Het aantal elektrische auto’s dat geïmporteerd wordt stijgt bijna net zo hard als de brandstofprijzen momenteel. Logisch, want wij Nederlanders houden van geld besparen.  Door een EV te importeren bespaart u niet alleen op de brandstofkosten, maar ook op de aanschafkosten van de auto zelf. Wilt u ook een elektrische auto importeren, maar kunt u wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel vindt u de populairste modellen van 2021.

Top 15 elektrische auto’s in Nederland 2021

Het einde van 2021 komt in zicht. We kunnen dus al wel een aardige balans opmaken, wat de populairste auto’s zijn binnen de EV-markt in Nederland.

Dit is momenteel de huidige top 15 EV-modellen in Nederland:

 1. Kia e-Niro
 2. Skoda Enyaq iV
 3. Ford Mustang Mach-E
 4. Tesla Model 3
 5. Volkswagen ID.4
 6. Renault Zoe
 7. Volkswagen ID.3
 8. BMW IX3
 9. Volvo XC40
 10. Nissan Leaf
 11. Peugeot e-208
 12. Peugeot e-2008
 13. Audi E-tron
 14. Polestar 2
 15. Mercedes-Benz EQA

Onderstaande de verkoopcijfers vanuit VWE Automotive. Dit geeft een interessant beeld van de populairste EV’s in Nederland op basis van de verkoopaantallen tot Q4.

Top 15 EV's Nederland 2021

Tesla krijgt concurrentie van de traditionele automerken

Tesla Model 3 importeren

Waarin het de afgelopen jaren vooral Tesla was wat de klok sloeg, kunnen we nu wel concluderen dat Elon Musk allang niet meer de alleenheerschappij heeft als het gaat om het produceren en verkopen van elektrische auto’s. We kunnen namelijk wel concluderen dat de traditionele automerken eindelijk wakker geworden zijn als het gaat om het aanbieden van elektrische aandrijvers. We vinden Tesla zelfs maar eenmaal terug in de top 15, met positie 4 voor de Tesla Model 3. De verkoopaantallen van hun populairste EV in Nederland is dan ook met 55% gedaald.

Kia e-Niro meest verkochte EV

Kia e-Niro importeren

Misschien voor sommige wat onverwacht, maar de Kia e-Niro is momenteel de populairste EV van Nederland. Waarbij het model het vorig jaar al heel goed deed in Nederland, zijn de verkoopaantallen dit jaar nauwelijks gedaald. Kia timmert al een aantal jaar met succes aan de weg als het gaat om het aanbieden van (deels of volledig) elektrische aangedreven auto’s. Het merk levert de Niro in verschillende varianten wat betreft aandrijving. Maar de volledig elektrische variant is de variant die u moet hebben. Dat de Kia e-Niro zo populair is, heeft vooral te maken de gunstige prijsstelling in combinatie met een compleet uitgeruste auto en een relatief hoge actieradius.

Skoda Enyaq iV populairste nieuwkomer

Skoda Enyaq importeren

Dat Kia niet achterover kan leunen, zien we wel aan de opkomst van de elektrische VAG-modellen. De Volkswagen ID3 en Audi E-tron kennen we nog van vorig jaar, maar Volkswagen levert nu ook de grotere ID4. Op hetzelfde platform levert Skoda de Enyaq. En dat de Enyaq aanslaat is in Nederland is duidelijk. Vooral als je bedenkt dat de auto pas sinds Q2 2021 leverbaar is. Het lijkt momenteel de ideale EV voor gezinnen.

Ford Mustang Mach-E complementeert de top 3

Ford Mustang Mach E importeren

Wie een paar jaar geleden beweerde dat Ford van de Mustang een elektrische aangedreven auto zou maken, werd waarschijnlijk al raar aangekeken. Helemaal wanneer diegene ook zou beweren dat de Ford Mustang door het leven zou gaan als SUV. Toch zijn beide beweringen werkelijkheid geworden in 2021. Ondanks dat vast niet alle Ford Mustang liefhebbers even blij zijn met het nieuwe model, slaat de auto in toch Nederland behoorlijk goed aan. Wij houden blijkbaar toch niet zo van tradities en zijn niet zo conservatief als sommige mensen beweren, zullen we maar zeggen. Maar eerlijk is eerlijk, het is misschien geen echte muscle car, de auto vrolijkt ons wegennet best op met haar verschijning.

Voordelen EV importeren

We waren met z’n allen misschien even sceptisch in het begin, maar de elektrische auto is al lang niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Als autoimporteur zien wij dan ook dat de vraag naar het importeren van EV’s toeneemt. Het importeren van een elektrische aangedreven auto kent dan ook een aantal belangrijke voordelen: 

 • Lagere aanschafprijzen
 • Groter aanbod, meer keuze
 • Ontlopen van lange levertijden

Lagere aanschafprijzen:

De Nederlandse autoprijzen worden voor een belangrijk deel bepaald door het BPM-bedrag. Dit bedrag is gekoppeld aan de CO2 uitstoot van een auto. Omdat een EV geen CO2 uitstoot heeft, betaal je ook geen BPM. Een belangrijk voordeel dus om voor een elektrische auto te kiezen. Toch kunnen de autoprijzen alsnog verschillend zijn per land. Het kan dus alsnog lonen om een elektrische auto te kopen in het buitenland en deze vervolgens te importeren. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat de autoprijzen in Duitsland lager liggen dan in Nederland (vooral voor wat betreft de Duitse automerken).

Groter aanbod, meer keuze:

Net als geldt voor auto’s met een brandstofmotor, kan het aanbod EV’s per land verschillen. Zo zijn niet alle automerken in Nederland land leverbaar. Ook kunnen het aangeboden modellengamma en de leverbare uitvoeringen van een automerk verschillend per land. Bent u in de markt voor een EV, dan vergroot het kijken over de landsgrenzen de keuzemogelijkheden. Zowel op basis van variatie als in aantallen.

Ontlopen van lange levertijden:

Het aanbod elektrische auto’s begint nu echt serieuze vormen aan te nemen. Elk traditioneel automerk heeft nu wel één of meerdere EV-modellen binnen hun modellengamma. Maar ondanks de toename van het aanbod, stijgt de populariteit en dus de vraag harder. Dit in combinatie met een wereldwijd chiptekort, zorgt ervoor dat de levertijden oplopen. Wil je toch snel(ler) kunnen rijden of toch nog kunnen profiteren van een lagere bijtelling? Dan is een EV importeren een mogelijke oplossing. 

Ervaar ook de service van Importautos.nl

Wilt u een elektrische auto importeren en heeft u hierbij hulp nodig of wilt u volledig ontzorgt worden in het importproces? Ervaar de importservice van Importautos.nl en bepaal gemakkelijk de hoeveelheid hulp door te kiezen uit onze auto importpakketten, afgestemd op uw wensen. Zo kiest u voor zekerheid, snelheid en gemak, voor een scherpe prijs.