fbpx

Elektrische auto importeren met 4% bijtelling

Benieuwd hoe het zit met de bijtelling in 2020? Bekijk onze hoofdpagina over elektrische auto’s importeren om de meest actuele informatie te lezen over de bijtelling, BPM en het importproces.

Oorspronkelijk artikel:

Veel tijdschriften en kranten staan er eind 2019 vol mee. Je hebt nog maar enkele weken de tijd om van alle fiscale voordelen van een elektrische auto te genieten. Althans die indruk wordt in ieder geval gewekt.  De werkelijkheid ligt, zoals zo vaak, toch wat anders.

Koop je een nieuwe elektrische auto dan moet deze uiterlijk 31 december 2019 dit jaar te naam gesteld zijn wil je vervolgens 5 jaar lang profiteren van slechts 4% bijtelling over de volle nieuwprijs. Let op, mits de auto maximaal € 50.000,= kost. Deze voordelen tellen ook als u een nieuwe elektrische auto voor 31 december 2019 importeert. Zie hieronder waar het de komende jaren naar toe gaat.

elektrische-auto

Het voordeel van Nederland

Omdat je in Nederland 5 jaar lang het bijtellingsregime houdt wat telt op de dag van eerste te naam stelling van de auto is er nauwelijks aanbod van jonge gebruikte elektrische auto’s binnen Nederland. In de landen om ons heen kennen ze dit soort spelregels niet of nauwelijks. We zien dan ook een behoorlijk aanbod jonge gebruikte elektrische auto’s in de ons omringende landen. 

Ga je bijvoorbeeld nog dit jaar een Tesla Model X uit Duitsland importeren met een eerste tenaamstelling in Duitsland van 3 april 2019, dan heb je nog tot 3 april 2024 recht op slechts 4% bijtelling over de nieuwwaarde tot € 50.000,= van de auto!  Dat biedt natuurlijk veel mogelijkheden. Ook bij het importeren van een gebruikte elektrische auto betaal je in Nederland geen BPM bij import.

Meer weten over deze spelregels bel één van onze importadviseurs vrijblijvend: 088-3450100 of stel je vragen per email: info@importautos.nl  Heb je een mooie aanbieding in het buitenland gevonden dan kun je ook vrijblijvend en gratis ons hiervoor een importofferte aanvragen via ons aanvraagformulier