fbpx

Bent u opzoek naar een nieuwe gebruikte wagen? In het buitenland koopt u dezelfde voertuig voor een veel lagere prijs. Velen gaan voor invoeren uit Duitsland & Belgie, waar veel goedkope voertuigen aangeboden staan. Hoeveel centen scheelt het exact? Welke centen komen er nog bij? En hoe gaat een auto invoeren in zijn werk? Datgene gaan we toelichten.

Auto vanuit Duitsland?

 

– Voordeliger uit
– Dikwijls goedkope occasions.
– Veelal prachtige uitvoeringen.
– Consultancy bij de keuze van een auto.
– 0,0 problemen over het papierwerk.
– Uw wagen in twee weken thuis.

 

Wilt u een auto importeren?

 

Vaak mensen kiezen voor importeren omdat ze graag een voertuig rijden. Maar in feite is een auto invoeren de moeite waard voor allen die geld wil uitsparen. Kijk onder andere eens rond op een site met .de extensie voor tweedehands auto’s. Het aanbod is daar veel uitgebreider en u komt veel moois tegen: jonge tweedehands auto’s, voordelige stand op kilometerteller en chique uitvoeringen.

Hoezo is het slimmer?

De prijzen voor occasions liggen over de grens doorgaans beduidend lager. Het ligt met name aan de BPM, de belasting van personenauto%u2019s en motors. In alle landen bestaat deze gedaante van heffing niet. Voertuigen zijn daarom een stuk goedkoper. Om gelijke reden is het prijsverschil tussen een wat cheapere versie en een chique uitvoering minder groot. Dat maakt een auto importeren interessant.

Invoeren vanuit Duitsland

Een auto invoeren vanuit Duitsland is het vaakst in lust. Zo%u2019n 80% van alle geimporteerde occasions komt van onze oosterburen. Dit is de rede: in Duitsland bezichtigd u een gewichig aanbod van stoere merken als Aston martin en mercedes Meermaals gaat het om krachtige uitvoeringen, met veel opties. Onze oosterburen staan bekend om hun aardigheid, bovendien als het op onderhoud neerkomt. Na invoeren uit onze oosterburen, is Belgie (vlakbij) en de italianen (mooie wagen) zeer populair. Daarnaast zijn er de liefhebbers van typisch Amerikaanse auto%u2019s.

Prijzen voor invoeren

 

De BPM is veruit de zwaarste kostenplaatje bij het importeren van een importwagen. Bovendien zijn er de tarieven voor wegvervoer, allerlei verzekeringen, registratie en kentekens. Bij import uit DE kunt u wat betreft deze laatste kosten rekenen op een bedrag tussen de 350 EU & 850 EU.

Voor gebruikte wagens zijn er veel mogelijkheden om de BPM te berekenen. Bij het invoeren van de auto moet u de BPM berekening indienen, inclusief de onderbouwing. Zelf maakt u een keuze tussen de gemaakte BPM calculaties. Welke van de 6 levert de voordeligste BPM op? Er zijn verschillende factoren.

Let op met de BPM

De belastingdienst kent een favoriete berekening en verteld u dit niet!

Internet rekenmodules berekenen alleen maar twee mogelijkheden door!

Als de onderbouwing niet juist is moet het RDW traject helemaal overnieuw!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.