fbpx

Dit is belangrijk bij de BPM berekening

Bij het importeren van een auto komt veel kijken. Naast het selecteren van een auto in het buitenland, zijn er veel meer zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moet de BPM berekend worden en dat bedrag is per auto verschillend. Laat dit over aan een BPM-specialist!

Mercedes import

Waarom is een auto importeren interessant?

De afkorting ‘BPM’ staat voor ‘Belasting van Personenauto’s en Motorrijtuigen’. Dit type belasting dient, naast de reguliere BTW ( onder andere afhankelijk van leeftijd en kilometerstand), over een auto betaald te worden. Het maakt voor het BPM bedrag niet uit of je een auto nieuw koopt in Nederland of importeert uit het buitenland. Wel kan de hoogte van het BPM-bedrag sterk verschillen bij aanschaf een niet nieuwe auto, waardoor het vaak financieel gezien aantrekkelijk is om een auto in te voeren. Het grootste BPM-voordeel is te behalen bij het importeren van jonge auto’s vanaf middenklasse tot de hogere prijsklasse, maar ook kleinere auto’s kunnen zeer interessant zijn.

Welke factoren spelen een rol bij het zo gunstig mogelijk berekenen van de BPM? Dat is voornamelijk de CO2-uitstoot. Dit geldt voor alle soorten voertuigen: personenauto’s, motoren, bestelauto’s en campers. Wanneer je overweegt om een motor, bestelauto of camper te (laten) importeren, wordt er ook gekeken naar de netto catalogusprijs. In het geval van extra opties en accessoires is het grootste misverstand dat je hier ook BPM over betaalt. Wat niet veel mensen weten is dat bij veel extra’s/opties er vaak een extra BPM korting met succes geclaimd kan worden.

Daarnaast zit er een groot verschil in de BPM-berekening van nieuwe en tweedehands auto’s. Voor laatstgenoemde zijn er meer berekenmogelijkheden voor een zo laag mogelijk BPM-bedrag. Meer dan 6 verschillende methodes zijn zelfs toegestaan! Waarom is dat zo? Bij nieuwe auto’s is alleen het huidige BPM-tarief van toepassing, terwijl bij gebruikte voertuigen ook de BPM-tarieven mogen gelden vanaf de toelatingsdatum in land van herkomst. Tevens mag onze BPM-adviseur een afschrijvingspercentage gebruiken, waarbij de leeftijd van de auto wordt meegenomen in de berekening. Populair is de tegenbewijs methode, hierbij maakt de BPM deskundige gebruik van de lage executie handelswaarde van auto’s.

aflevertfoto Toyota Land Cruiser

Laagst mogelijke BPM

Bij Importautos.nl kunnen wij u de laagst mogelijke BPM garanderen. Onze importadviseurs werken met zes verschillende rekenmethodes om het laagste BPM-bedrag van uw gewenste voertuig te berekenen. Alle zes worden geaccepteerd door de Belastingdienst en slechts twee daarvan zijn voor particulieren via internet toegankelijk. De andere vier worden gebruikt door Importautos.nl en bieden in veel gevallen het meeste BPM-voordeel voor u. Kortom, een vrijblijvende BPM-berekening laten uitvoeren door één van onze specialisten loont. Het bespaart u zorgen en geld!

Geen kans op naheffing of boetes

Om een Nederlands kenteken te krijgen, dient een BPM-aangifte met BPM-berekeningsformulier te worden ingevuld en opgestuurd naar de Belastingdienst. Als u dit zelf regelt, bestaat de kans dat u een naheffing of boete ontvangt. Dit kan zijn, omdat u een verkeerde BPM-berekening hebt gemaakt en daardoor te weinig BPM afdraagt. In dat geval kan het u een hoop stress opleveren, terwijl onze BPM-adviseurs u dit werk graag uit handen nemen. U voorkomt hiermee een eventuele naheffing of boete, omdat Importautos.nl u het juiste en meest gunstige BPM-bedrag garandeert. Bij ons bent u verzekerd van een correcte afhandeling van de BPM-aangifte!

Laat de BPM-berekening over aan een specialist

De BPM-berekening overlaten aan één van onze importadviseurs kan u dus veel geld besparen. Daarnaast garanderen wij u het laagst mogelijke BPM-bedrag. Heeft u auto gezien die u wilt importeren? Voor een kosteloze BPM-berekening hebben wij alleen uw volledige naam, e-mailadres, telefoonnummer en de link van de betreffende auto-advertentie nodig!

KLIK HIER VOOR ONS GRATIS BPM-ADVIES!

Heeft u plannen om een auto te importeren uit het buitenland? Of de auto, motor, bedrijfsauto of camper zich nu in Duitsland, België, Japan of de Verenigde Staten bevindt. Wij helpen u graag met een importpakket naar keuze.

KLIK HIER VOOR ONZE IMPORTPAKKETTEN!