fbpx

De belangrijkste voordelen van auto import

Auto import voordelen

Auto import biedt een aantal belangrijke voordelen voor het aanschaffen van een nieuwe of gebruikte auto. Om die reden is het importeren van een auto uit het buitenland ook heel populair. Wij van Importautos.nl geven u graag meer inzicht in de wereld van importauto’s. Daarom hebben we de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet.

Kosten besparen

De Nederlander is zuinig wordt vaak gezegd. De belangrijkste reden om voor auto import te kiezen heeft dan ook met geld te maken. Met het importeren van een auto kunt u namelijk veel geld besparen. De Nederlandse autoprijzen zijn namelijk relatief hoog in vergelijking met veel andere landen. Dit heeft verschillende redenen:

Aanschafprijs

In veel landen ligt de aanschafprijs van auto’s in beginsel lager. Maar vaak zijn auto’s van een in het land van herkomst van het automerk ook goedkoper. Denk bijvoorbeeld aan Volkswagen, Audi, Mercedes en BMW in Duitsland. De prijzen van deze automerken liggen in het algemeen een stuk lager in Duitsland in vergelijking met andere landen. Het is dan ook niet voor niets dat een auto importeren uit Duitsland zo populair is in Nederland.

Hoge BPM

Grote invloed op de Nederlandse autoprijzen is de BPM. Dit is belasting die betaald wordt wanneer een auto of motorfiets gekocht of geïmporteerd wordt. De hoogte van de BPM wordt bepaald door de hoogte van de CO2 uitstoot. Hierbij is de hoeveelheid BPM die gerekend wordt per CO2 uitstoot de laatste jaren steeds hoger geworden en dit zal alleen maar toenemen. De overheid wil zo stimuleren dat autofabrikanten minder vervuilende auto’s produceren en consumenten minder vervuilende auto’s koopt. 

Deze Nederlandse aanpak en regelgeving is dus CO2 gestuurd en zorgt voor relatief hoge autoprijzen in Nederland. Er zijn landen met een soortgelijke aanpak en regelgeving, maar dit is niet iets wat Europees geregeld is. Kijk bijvoorbeeld naar ons zuiderburen België. Daar kennen ze geen BPM, maar BIV (Belasting op Inverkeerstelling). Deze BIV wordt eenmalig betaald bij het aanschaffen van een nieuwe auto en wordt bepaald aan de hand van de liter-inhoud van de motor.  

Een groot voordeel bij het importeren van een auto is dat u in het land waar u de auto koopt geen hoge BPM hoeft te betalen. Maar let op! Bij het invoeren van de importauto, dient er alsnog BPM te worden afgedragen. Dit bedrag ligt lager dan de bij de aanschaf van een nieuwe auto in Nederland, omdat er wordt gerekend met een zogenaamde afschrijvingstabel. Hierdoor betaalt u voor een jonge gebruikte occasion, aanzienlijk minder BPM. Maar dit is wel belangrijk om rekening mee te houden, wanneer u de kosten voor het importeren van een auto op een rijtje gaat zetten. 

BPM berekenen kan op 6 verschillende manieren. Een bijkomend voordeel is dat wij van Importautos.nl voor u gratis BPM berekenen. Met de laagste BPM garantie en binnen 24 uur in uw mailbox. Zo kunt u ook hierop aanzienlijk geld besparen.

Hoge BTW

Naast BPM moet u in Nederland BTW betalen. Dit is voor voertuigen het standaardtarief van 21%. In Duitsland ligt dit percentage bijvoorbeeld op 19%. Afhankelijk per situatie kan het interessant zijn om de BTW dan ook al in Duitsland af te dragen, maar dit is niet in alle situaties mogelijk. Maar ook wanneer een auto gaat importeren en de BTW in Nederland gaat afdragen bespaart u kosten ten opzicht van een nieuwe auto in Nederland. U betaalt dan namelijk 21% BTW over de aanschafprijs van de auto. En aangezien dit bedrag lager ligt, betaalt u dus ook minder BTW. 

Kiezen uit een groter en gevarieerder aanbod

Het prijsvoordeel is niet de enige reden om voor het aanschaffen van een auto uit te wijken naar het buitenland. Een groter zoekgebied betekent automatisch een groter aanbod in aantallen, dus meer keuze. Maar ook het daadwerkelijke aanbod kan verschillen per land. Zo is niet elk automerk in Nederland leverbaar bij een autodealer. Ook kan het modellen aanbod, of zelfs de uitvoeringen en opties die leverbaar zijn, per land verschillen. 

Heeft u dus speciale wensen, dan kunt u niet altijd op de Nederlandse automarkt terecht. In dat geval loont het dus om ook eens buiten de landsgrenzen te kijken.

Betere aankoopvoorwaarden

De aankoopvoorwaarden zijn in Nederland al relatief streng bij het aankopen van een auto. Deze voorwaarden moeten een consument beschermen bij het kopen van een auto. Toch iets wat de meeste van ons niet dagelijks doen en een best technisch en prijzige aangelegenheid kan zijn. 

Echter gaan sommige landen toch nog een stapje verder om hun consument te beschermen, als het gaat om het aankopen van een auto. Zo moet in België een tweedehands auto verkocht worden inclusief een Car-pass. Dit geeft de consument een extra stukje zekerheid over de staat, kilometerstand en de verkopende partij. Maar ook Duitsland kent strenge regelgeving. Zo bestaat er een strenge wet op eerlijke informatie, waarbij de verkoper bijvoorbeeld verplicht is om te vermelden of een auto schadevrij is op het verkoopcontract..

Import auto kopen met garantie

Gaat u voor auto import van een jong gebruikte auto binnen Europa? Dan is er vaak nog fabrieksgarantie aanwezig op het voertuig. Deze garantie is Europees geldend en blijft dus gewoon van kracht wanneer u besluit een dergelijke importauto te kopen.

Geen invoerrechten binnen de EU

Een ander voordeel om te kiezen voor een Europese importauto is het feit dat u dan geen invoerrechten hoeft te betalen bij het invoeren van het voertuig. Gaat u bijvoorbeeld een auto buiten Europa invoeren dan betaalt u 10% invoerrechten en voor een motorfiets is dit vastgesteld op 6%.

Auto import bedrijf

Voordelen auto import Importautos.nl

Wij van Importautos.nl helpen u natuurlijk graag bij het importeren van uw auto. Het importeren van uw auto via Importautos.nl, biedt u dan ook extra voordelen:

  • Laat Gratis BPM berekenen met laagste BPM garantie.
  • Vraag vrijblijvend een offerte aan.
  • Profiteer van gunstige importservice tarieven.
  • Bepaal eenvoudig de hoeveelheid hulp met transparante importservice pakketten.
  • Vertrouw op meer dan 15 jaar kennis en ervaring.
  • Ervaar onze persoonlijk, enthousiaste en servicegerichte aanpak.

Ook uw auto importeren?

Staat u op het punt een auto te importeren en kunt u advies gebruiken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog contact op met Importautos.nl. Bel onze gratis infolijn 088-3450100, vraag een vrijblijvende offerte aan via info@importautos.nl, of ga direct naar onze auto importpakketten.