fbpx

In Nederland is de BPM prijs nog steeds verschrikkelijk hoog. Te hoog volgens de meeste mensen. Gelukkig is het nog altijd mogelijk flink te besparen op de BPM.

BPM berekenen in 2014

We betalen in 2014 geen belasting meer over de prijs die u betaalt voor de aanschaf van een auto, maar wel moet er BPM betaald worden over het gecombineerde co2 verbruik.

Om de bruto BPM te berekenen wordt er, voor auto’s uit 2012 en 2013, deze methode gebruikt. U neemt de gecombineerd co2 uitstoot van de auto en doet deze keer de het bedrag per gram uitstoot. Echter, voor die tijd werd de BPM bepaald door 40% van de cataloguswaarde te nemen. Dus als u een auto voor 2012 koopt, die enorm veel co2 uitstoot, is het interessant om via de ouderwetse manier uw BPM te laten bepalen. Dit zal u flink wat geld besparen ook in 2014.

bpm berekenen 2014

Belastingdienst

Verder meent de belastingdienst dat het voor u voordelig is om te kijken hoeveel procent BPM u kunt afschrijven op basis van de leeftijd van de auto door te kijken naar de afschrijvingstabel. Dit is juist wat u niet moet doen, omdat de belastingdienst hier veel geld verdient. Als de afschrijving bijvoorbeeld 20% is, maar de marktwaarde van de auto 60% lager, dan betaalt u dus 40% te veel BPM. Wat u zou moeten doen is onderzoeken wat de marktwaarde van de auto is, voordat u hem gaat kopen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een taxatierapport op te laten stellen of door een blik te werpen op de koerslijst. Als u deze marktwaarde heeft bepaald, kunt u daarvan de BPM laten aftrekken. Dit bespaart u vele duizenden euro’s.

Afschrijvingstabel

Sinds kort is het pas mogelijk om het op een andere manier dan via de afschrijvingstabel te laten aftrekken. De belastingsdienst raadt veel mensen het af op om het op een andere manier te doen. Dit doen zij alleen, omdat ze hiermee dus extra inkomsten krijgen waar ze eigenlijk in principe helemaal geen recht op hebben. Dus u kunt het beste zelf de marktwaarde van de auto laten bepalen en zo te kijken hoeveel procent u van uw BPM kunt aftrekken, zodat u zoveel mogelijk geld bespaart.

Laagst haalbare BPM laten berekenen door Importautos.nl >> 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.