fbpx

Auto meenemen als verhuisgoed: dit is belangrijk!

Woont u momenteel in het buitenland, maar heeft u plannen om naar Nederland te verhuizen? Dan adviseren wij u uw auto mee te verhuizen naar Nederland als verhuisgoed. In deze blog leest u waarom dit interessant is en waar u aan moet denken!

Waarom is een auto meenemen als verhuisgoed interessant?

Een auto meenemen als verhuisgoed van het buitenland naar Nederland is op meerdere vlakken erg aantrekkelijk. Zo kunt u ook in Nederland in uw eigen auto blijven rijden en bovendien scheelt het u duizenden euro’s. U betaalt namelijk geen invoerrechten, geen BTW én geen BPM.

Importautos.nl helpt u graag bij het complete verhuisgoedtraject en wij kunnen u op alle mogelijke manieren van dienst zijn. Van wereldwijd transport per vrachtwagen of schip tot transportverzekeringen. Daarnaast biedt onze werkwijze van containervervoer een extra voordeel: dankzij ons metalen rekkensysteem wordt de container zo veilig mogelijk ingedeeld.

De administratie die bij het verhuisgoedtraject komt kijken, is erg ingewikkeld en vraagt om kennis en ervaring. U wilt uiteraard geen zorgen hebben over de administratieve afhandeling van uw te verhuizen auto. Wij beschikken over een eigen erkende douane-afdeling, die u graag dit ingewikkelde werk uit handen neemt. Zij verzorgen o.a. de belastingenvrijstellingen voor invoerrechten, de BTW en BPM.

IMPORTAUTOS VERHUISGOED (2)

Auto verhuizen naar Nederland: wat is belangrijk?

Gespecialiseerd transport

Omdat wij over alle middelen beschikken om het complete verhuisgoedtraject voor u te verzorgen, biedt dat enorm veel voordelen. Om te beginnen kunnen wij uw auto van en naar alle hoeken van de wereld transporteren. Of u nu naar Nederland verhuist vanuit de Verenigde Staten, Canada, Dubai of Australië. Het maakt niet uit: wij halen de auto bij u voor de deur op. Onze gespecialiseerde transportafdeling heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van internationaal autotransport en heeft connecties met tal van havenagenten over de hele wereld.

Daarnaast bieden wij u extra zekerheid door middel van onze zorgeloze transportverzekering. Deze biedt, naast dekking in geval van total loss, ook dekking in geval van alle beschadigingen die tijdens het gehele transporttraject plaats kunnen vinden. Dit geldt voor binnenlands transport in het land van herkomst, handling in beide havendepots en de zeereis. Met andere woorden: vanaf het moment dat de te verhuizen auto wordt opgehaald, totdat de auto op Nederlands kenteken staat.

Het gepatenteerde metalen rekkensysteem voor onze containers

Eigen douane-afdeling

Nadat de container met uw auto is gelost in de haven, halen wij deze direct op met onze eigen vrachtauto’s en brengen deze naar onze locatie in Roosendaal. Hier verzorgt onze douane-afdeling de inklaring. Uw te verhuizen auto wordt aangemeld als verhuisgoed, waardoor u zoals gezegd in aanmerking komt voor vrijstelling van invoerrechten, BTW en BPM. Hiervoor zijn documenten nodig, zoals een Directe Vertegenwoordiging, een origineel kentekenbewijs en uw aankoopbewijs van de auto.

Wel zijn aan deze vrijstelling een aantal voorwaarden verbonden. Zo dient u o.a. minimaal 12 maanden achterelkaar in het buitenland te hebben gewoond. Tevens dient u de auto minimaal 6 maanden gebruikt te hebben en moet het voertuig 12 maanden ná de verhuizing in uw bezit blijven.

RDW-keuring én eigen werkplaats

Wanneer het administratieve gedeelte is afgerond, wordt uw verhuisgoedauto door middel van een speciale procedure gekeurd door de RDW. Deze RDW-keuring vind plaats in ons eigen logistiekcentrum, zodat wij niet met uw auto onnodig op en neer hoeven te rijden naar een RDW-keuringsstation. De keurmeesters van de RDW bezoeken ons wekelijks. Importautos.nl beschikt over een eigen werkplaats met opgeleide en vakkundige monteurs voor o.a. eventuele technische aanpassingen en APK-keuringen.

Scherpe tarieven

In opdracht van onze klanten, verschepen wij wekelijks uit diverse havens een groot aantal auto’s tegelijk. Hierdoor kunnen wij één container voor meerdere auto’s en klanten benutten. Dankzij deze slimme en efficiënte werkwijze, kunnen wij u altijd verzekeren van scherpe tarieven.

Wilt u een auto verhuizen naar Nederland?

Wilt u uw auto meeverhuizen naar Nederland? Wij van Importautos.nl nemen graag voor u het complete verhuisgoedtraject uit handen. U kunt vrijblijvend naar ons bellen of mailen om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden.

Om het volledige traject uit uw handen te nemen, bieden wij het NIET-EU pakket aan. Wanneer u kiest voor ons NIET-EU pakket is transport naar Nederland en de volledige haven- en douane-afhandeling bij de prijs inbegrepen. Bent u benieuwd naar onze andere voordelen?