fbpx

Auto kopen in Duitsland, zonder eerst te gaan kijken

Wil je zonder zelf te gaan kijken een auto kopen in Duitsland, maar geen risico lopen? Maak dan gebruik van deze waardevolle tips!

Het lijkt wel of tegenwoordig iedereen interesse heeft in het importeren van een auto. Iedere dag spreken we tal van nieuwe klanten die een auto op het oog hebben in Duitsland.

‘’Ik wil graag een auto kopen in Duitsland, maar ik heb absoluut geen tijd om zelf eerst naar de auto te gaan kijken…’’

‘’De auto die ik heb gevonden staat in München. Moet ik daar dan perse eerst helemaal naar toe rijden als ik de auto wil kopen?’’

Regelmatig krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om ongezien een auto te kopen. Aan de hand van de volgende tips hoef je niet eerst zelf te gaan kijken en kun je zonder risico’s een auto in Duitsland kopen.

1) Koop een auto bij een officiële merkdealer

auto-zelf-in-duitsland-halenDe kwaliteit en service van merkdealers in Duitsland is van topniveau. Uit de internetadvertentie blijkt direct al dat de auto bij een officiële merkdealer staat. Natuurlijk omdat hierin de gegevens van de dealer vermeld staan, maar voornamelijk uit de uitgebreide informatie over de auto en het grote aantal foto’s blijkt meestal dat de auto bij een merkdealer staat.

Dagelijks hebben wij verkopers van Duitse merkdealers aan de telefoon. Door de strenge wetgeving op aansprakelijkheid in Duitsland is onze ervaring dat de informatievoorziening hierbij altijd zeer uitgebreid is. Bovendien worden vragen over het verleden van de auto, km stand en eventuele schades open en eerlijk beantwoord, waardoor je op afstand al een heel goed beeld krijgt van de auto.

Hierbij nog een aantal voordelen van het kopen bij een officiële merkdealer:

-> Ruime keuze uit kwaliteitsauto’s inclusief keurmerk (BMW Premium Selection, Junge Sterne, Gebrauchtwagen Plus etc.)
-> Vrijwel altijd een jaar Europese garantie (waarmee je dus ook bij de dealer in Nederland terecht kunt!)
-> Complete historie van de auto in beeld
-> Gratis afleverbeurt

2) Laat een onafhankelijke aankoopkeuring uitvoeren

aankoopkeuringHeb je zelf geen tijd en zin om de auto zelf te bekijken en een proefrit te maken? Geen probleem, het is sowieso vaak verstandiger om dit door een specialist te laten doen. Het is namelijk mogelijk om  vooraf een onafhankelijke aankoopkeuring uit te laten voeren.

Wij regelen wekelijks in opdracht van onze klanten dat er ter plaatse een keurmeester naar een auto gaat kijken. Hiervoor werken we al jaren samen met een Duitse instantie die hierin volledig gespecialiseerd is. Groot voordeel is dat de auto dan bekeken wordt door een professional met specifieke autokennis.

Van deze aankoopkeuring ontvangen we vervolgens een uitgebreid rapport met daarin de bevindingen van de keurmeester. Dit rapport is altijd aangevuld met een fotoreportage van de auto, waarop eventuele beschadigingen goed zichtbaar zijn. Op deze manier krijg je voordat je de auto koopt precies te weten wat je zou moeten weten!

3) Een goede documentencontrole voorkomt problemen!

documentencontroleEen goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dan ook niet dat je tijdens de import van de auto tegen problemen aanloopt, omdat achteraf blijkt dat de documenten van de auto niet in orde zijn. Het is natuurlijk het makkelijkst om maar aan te nemen dat alles wel in orde zal zijn, maar beter is om voor aankoop van de auto alle risico’s uit te sluiten.

Om de onderhoudshistorie van de auto te controleren raden wij dan ook altijd aan een kopie van het onderhoudsboekje op te vragen bij de verkoper. Zo kun je precies zien waar, wanneer en bij welke kilometerstanden de auto onderhouden is.

Wij vragen voor onze klanten daarnaast altijd kopieën van de autodocumenten op bij de verkoper. Vooraf controleren we deze op juist- en volledigheid, maar kijken we ook of de gegevens op de documenten overeenkomen met zoals de auto in de internetadvertentie wordt beschreven. Zo kun je bijvoorbeeld achteraf niet verrast worden met een BPM bedrag dat ineens een stuk hoger uitvalt.

4) Zorg altijd voor een deugdelijk koopcontract

koopcontractIs het contact met de verkoper goed verlopen, komt de auto positief uit de aankoopkeuring en kloppen alle autodocumenten? Dan kun je met een gerust hart op afstand een auto kopen en hoef je echt niet perse eerst zelf te gaan kijken.

Maar laat de verkoper hierbij altijd een deugdelijk koopcontract opstellen waarin alle gemaakte afspraken staan vermeld.

Het is daarbij belangrijk om het koopcontract goed te controleren op bijzonderheden of eventuele uitsluitingen. Zeker als de auto niet bij een officiële merkdealer staat komen we nog wel eens de volgende misleidende opmerkingen tegen:

-> De auto wordt in opdracht van een particulier verkocht, waardoor de garantie komt te vervallen.
-> Voor zover bekend (!!!) heeft de auto geen beschadigingen.
-> Op het koopcontract staat alleen de ‘’afgelezen kilometerstand’’, maar verder worden er geen garanties gegeven over de juistheid hiervan.

Wij ondersteunen onze klanten desgewenst altijd bij het controleren van de autodocumenten en het laten opstellen van een koopcontract dat goed in elkaar steekt.

Conclusie: wanneer je deze stappen opvolgt is het prima te doen om zonder risico’s op afstand een auto te kopen. Sterker nog, je bent zeker niet de enige!

Auto gezien in Duitsland? Heeft u hulp nodig bij het berekenen van de BPM? Laat de BPM door ons berekenen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.