fbpx

Auto invoeren in 7 stappen

Het importeren en invoeren van een auto kent veel voordelen en kan ook voor u interessant zijn. Vooral (jong) gebruikte auto’s zijn daarbij zeer interessant. Naast dat u hiermee veel geld bespaart, is het aanbod auto’s waaruit u kunt kiezen veel groter. Daarnaast is vaak het uitrustingsniveau van auto’s in het buitenland hoger, door het ontbreken van BPM. Hierdoor wordt er vaker voor luxere uitvoeringen gekozen met meer opties. Wilt u een auto invoeren? Wij leggen u graag in onderstaand stappenplan uit hoe u uw auto importeert en invoert.

Auto invoeren in 7 stappen

1. Zoeken auto in het buitenland

Eerst moet u natuurlijk een geschikte auto zoeken in het buitenland die voldoet aan uw wensen. Voor het vinden van een geschikte auto in het buitenland zijn er gelukkig voldoende betrouwbare websites. Meer weten? Kijk ook eens naar ons auto importeren stappenplan.

2. Inspectie import auto

Zorg dat u de auto goed inspecteert voordat u overgaat tot de aankoop. Controleer op eventuele schades en check de kilometerstand. Doe bij voorkeur ook altijd een proefrit en controleer de autodocumenten. Wilt u extra zekerheid? Laat de auto inspecteren door een betrouwbare en gespecialiseerde partij in het land waar u de auto wilt kopen. Hulp hierbij nodig? Schakel Importauto’s in. Wij controleren de autodocumenten en kunnen u verder adviseren.

3. Aankoop auto

Is de staat van de auto gecontroleerd en voldoet de auto aan de verwachtingen? Dan gaat u  over tot aankoop van het voertuig. Ga hierbij zorgvuldig te werk en koop uw auto altijd bij een gerenommeerd autobedrijf of autodealer. Bijvoorbeeld bij een officiële merkdealer, of een bij een branche aangesloten onafhankelijke dealer. Tip: kijk ook eens naar de online reviews van het bedrijf. Zorg daarnaast voor een juiste factuur en vraag altijd naar het onderhoudsboekje (tegenwoordig meestal digitaal) en de complete autopapieren.

4. Autotransport naar Nederland

Heeft u de auto in het buitenland gekocht? Dan moet deze natuurlijk nog naar Nederland. Hiervoor heeft u twee opties: 

  • De auto zelf ophalen en rijden naar Nederland. Daarbij is het wel belangrijk dat u hiervoor een tijdelijke verzekering en kenteken aanvraagt.
  • De auto laten transporteren. U doet er daarbij verstandig aan het transport ook te verzekeren. Laat u de auto door Importautos.nl transporteren dan is het transport standaard all risk verzekerd.

5. RDW-keuring auto invoeren

Is de auto eenmaal in Nederland dan moet het voertuig worden gekeurd. Net als bij een reguliere auto voert het RDW deze keuring uit. Maar anders dan bij een reguliere autokeuring moet u bij het invoeren van een auto doorgaans wel een afspraak maken bij een RDW-keuringsstation. Het is vaak druk bij deze keuringsstations. Houd dus rekening met lange wachttijden.

6. BPM berekenen en afdragen

Is de auto gekeurd, dan moet u de BPM aangifte doen. Hiervoor moet u eerst het BPM bedrag berekenen en vervolgens het BPM aangifte formulier invullen. Voor het bepalen van het meest gunstige BPM bedrag is kennis van wet- en regelgeving vereist. Het advies is dan ook de BPM berekening uit te laten voeren door specialist. Hiermee betaalt u nooit teveel BPM.

7. Kenteken registratie

Als laatste moet de importauto een kenteken krijgen. Is de auto gekeurd en de BPM aangifte geregeld, dan ontvangt u een kentekenkaart. Deze is nodig om de kentekenplaten te bestellen. Is ook deze stap doorlopen? Dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe auto!

Zelf auto invoeren of laten invoeren?

Wilt u een auto gaan invoeren? Dan heeft u vooraf twee keuzes:

  • Zelf de auto invoeren
  • De auto laten invoeren

Het importeren en invoeren van een auto vergt veel tijd en kennis. Gaat u liever voor gemak, snelheid en zekerheid? Kies er dan voor uw auto te laten importeren en invoeren.

Kies voor de voordelen van Importautos.nl

Uw auto laten invoeren door Importautos.nl? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

Auto invoeren stappenplan

Bespaar geld 

✓ Gratis BPM berekening met laagste BPM garantie

✓ Gunstige importtarieven

Bepaal zelf de hoeveelheid hulp

✓ Kies uit transparante en overzichtelijke importpakketten

Altijd een locatie in de buurt

✓ 3 Importautos locaties verspreid in Nederland: Roosendaal, Goes, Duiven (Arnhem)

Niet afhankelijk van een RDW-keuringsstation

✓ Geen wachttijden en niet naar een RDW-keuringsstation hoeven te gaan. De RDW keuring vindt plaats in onze eigen werkplaats.

Auto laten invoeren door Importautos.nl?

Ook uw auto laten invoeren of heeft u vragen over het importproces? Neem contact op met onze import specialisten op bekijk onze overzichtelijke importpakketen. Ga voor gemak en bespaar kosten!