fbpx

Auto importeren: zo werkt het

Auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit het buitenland kan financieel aantrekkelijk zijn. Want vaak worden auto’s in andere landen een stuk voordeliger aangeboden dan in Nederland. Ook het aanbod is groter, waardoor het gemakkelijk is de auto van uw dromen te vinden.

De meest populaire landen vindt u hieronder:

In dit artikel leggen we uit hoe dat werkt; een auto importeren.

Zoeken naar een auto

Het begint bij de zoektocht naar een nieuwe auto, camper of motor. Voor veel mensen begint die zoektocht op internet. We hebben de belangrijkste websites per land voor u op een rijtje gezet in ons stappenplan. Deze websites maken het gemakkelijk doordat u verschillende zoekcriteria kunt specificeren.

Als u de gewenste auto heeft gevonden dan kunt u contact opnemen met de verkoper. Maak een afspraak om te komen kijken en om een proefrit te maken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om eerst de BPM te laten berekenen. Zo weet u van te voren hoeveel de auto u onder de streep gaat kosten.

Bekijk ook: een elektrische auto importeren.

BPM berekenen

BPM is de belasting voor personenauto’s en motors. Bij het importeren van een auto naar Nederland moet er belasting worden betaald. De hoogte van de BPM afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. Hoe lager de uitstoot, des te gunstiger zal het bedrag uitvallen. Koopt u een auto die volledig elektrisch is, dan is dat gunstig aangezien die geen CO2-uitstoot heeft.

Er zijn zes methodes om de BPM te berekenen. U heeft altijd recht op de methode met de laagste BPM. Wilt u advies? Laat ons gratis de BPM berekenen.

Bijkomende kosten

Naast de BPM kosten komen er andere kosten kijken bij het importeren van een auto. Denkt u hierbij aan de RDW kosten, import kosten en transport kosten.

Importautos.nl biedt twee pakketten aan; een doe-het-zelf pakket en een all inclusive pakket. Neem en kijkje op onze pagina importpakketten voor meer informatie. U betaalt altijd achteraf!