fbpx

Auto importeren uit Duitsland: dit moet u weten

Een auto importeren uit Duitsland heeft een hoop voordelen. Duitse auto’s zijn vaak een stuk voordeliger en uitgerust met meer luxe dan auto’s die worden verkocht in Nederland. Het importeren van een auto uit Duitsland is daarom erg interessant.

In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten bij auto import uit Duitsland.

Audi importeren

Voordelen Duitse auto importeren

Op zoek naar een occasions of youngtimer? Kijk eens naar het aanbod in Duitsland. Een Duitse auto importeren is een slimme zet, onder andere vanwege de volgende voordelen:

  • Duitsland heeft het grootste aanbod auto’s van Europa.
  • Duitsland kent geen BPM, daarom worden er veel luxe uitvoeringen gekocht.
  • Duitsland heeft strenge wetten en regels die gunstig zijn voor u als koper.

Hoe werkt het importeren van een auto uit Duitsland?

Ga op zoek naar uw droomauto, bestelwagen, camper of motor. Kijk bijvoorbeeld eens op mobile.de, autoscout24,de of webmobile24.de.

Auto importeren uit Duitsland

Heeft u een auto gevonden? Stuur ons dan de auto-advertentie door. Daarmee kunnen we u vrijblijvend en gratis een volledig overzicht van de importkosten sturen. Hiermee krijgt u inzicht in:

  • Bijkomende BPM kosten
  • RDW kosten
  • Transportkosten
  • Verzekeringskosten

BPM berekenen

Het importeren van een jonge occasion uit Duitsland is vaak goedkoper omdat een groot deel van de BPM afgeschreven kan worden. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen. Voor personenauto’s is het BPM tarief afhankelijk van de CO2-uitstoot.

Er zijn zes BPM berekeningsmethoden die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst. U ontvangt van ons altijd de BPM berekening in uw importkostenoverzicht die voor u het meeste voordeel oplevert. Lees meer op de pagina BPM berekenen.

Auto importeren

Auto importeren Duitsland

Op basis van het importkostenoverzicht maakt u de beslissing om de Duitse auto wel of niet te kopen. Importautos.nl helpt u verder met de import. U kiest zelf hoeveel hulp u nodig heeft bij het importeren en welk importpakket het beste bij u past.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.