fbpx

Auto importeren Amerika: het proces & de voordelen

Heeft u uw droomauto gespot in Amerika, of bent u benieuwd naar het Amerikaanse autoaanbod? Een auto importeren uit Amerika kan zeer interessant zijn. In deze blog bespreken we de voordelen en omschrijven we het proces, wanneer u ervoor kiest om samen met een importbedrijf een auto in te voeren vanuit de Verenigde Staten.

Auto importeren Amerika

Auto importeren uit Amerika: de voordelen

Een auto invoeren uit Amerika biedt diverse voordelen. Allereerst is het autoaanbod in de Verenigde Staten natuurlijk aanzienlijk groter! Velen vinden het aanbod van de Nederlandse automarkt te beperkt. Wilt u in een unieke auto rijden die nog echt opvalt in het Nederlandse straatbeeld, dan is een Amerikaanse importauto zeer interessant. Of u nu kiest voor een klassieke muscle car of pony car, een echte oldtimer of een moderne Amerikaanse bolide, er is keuze genoeg binnen de Amerikaanse automarkt!

Daarbij komt ook kijken dat de autoprijzen in de Verenigde Staten een stuk gunstiger zijn. Autorijden is in de V.S. een stuk goedkoper dan in Nederland, en dat is duidelijk zichtbaar in de prijzen die betaald dienen te worden voor de aanschaf van een auto. Wat ook meehelpt is de wisselkoers; hoewel de koers tussen de euro en de dollar niet meer zo gunstig is als enkele jaren geleden, is de verhouding alsnog positief voor Europeanen. Dankzij de gunstige autoprijzen en de wisselkoers is een auto importeren uit Amerika nog steeds interessant, zelfs als u de bijkomende kosten van de import daar bij optelt!

Wist u dat het ook zeer interessant kan zijn om een motor te importeren uit Amerika? Lees er alles over in de blog.

Het importproces

Volledig zelf de import regelen vanuit Amerika vraagt een flinke investering van uw tijd en veel doorzettingsvermogen. De auto inspecteren, betalen, het transport regelen, al het papierwerk en de keuringen in Nederland vormen voor veel geïnteresseerden in de import grote obstakels. Daarom is het aan te raden om hiervoor de hulp in te schakelen van een deskundig importbedrijf. Hoe ziet het proces eruit wanneer u via Importautos.nl een auto importeert uit Amerika? We doorlopen de stappen:

1. De auto ophalen en de betaling

Wanneer u een geschikte auto in Amerika gevonden heeft, bijvoorbeeld via aanbieders zoals cars.com of autotrader.com, is de betaling altijd spannend. Om te voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan, bieden wij een veilige betaalmethode aan. We betalen pas uit aan de verkoper op het moment dat wij de auto ter plaatse voor u ophalen. Zo weet u zeker dat de auto wel degelijk geleverd zal worden.

2. Het transport naar Nederland

Met de transactie achter de rug is het dan toch echt tijd om uw auto te importeren uit Amerika en regelen we het transport naar Nederland. Hiervoor werken we samen met professionele en ervaren transporteurs, die gebruik maken van de modernste laad- en lostechnieken en materialen. We verschepen uw aankoop ook altijd per gesloten container, om de kans op transportschades tot een minimum te beperken.

Ook in de haven van Rotterdam zal uw voertuig in de container verblijven, waar wij deze per vrachtwagen naar onze douaneloods in Roosendaal vervoeren. Eenmaal aangekomen in Roosendaal zal het voertuig door ons vakkundige team zorgvuldig uit de container worden gelost.

3. Allrisk transportverzekering

Om volledig verzekerd te zijn dat uw voertuig volledig naar wens geïmporteerd zal worden raden wij u altijd aan om een transportverzekering af te sluiten. Deze verzekering geldt al vanaf het moment dat onze transporteur uw voertuig laadt bij het ophaaladres (het laadinspectierapport geldt als de aanvangssituatie), tot aan het moment waarop uw auto is vrijgegeven en wij deze overnemen in het douanedepot. Met de verzekering wordt niet alleen een total loss situatie gedekt, maar ook eventuele individueel ontstane schades tijdens het transport. U heeft zo full coverage dekking.

4. Haven en douaneafhandeling & inklaring EU

Wij verzorgen de gehele haven en douaneafhandeling voor u. Hierbij dragen we ook zorg voor alle documenten, waaronder de exportdocumenten, verschepingsdocumenten, douaneformaliteiten en het US Certificate of Title. Alle stappen die afgehandeld dienen te worden in de vertrekhaven in Amerika, de aankomsthaven van Rotterdam en de inklaring bij de Nederlandse douane worden doorlopen.

5. Verzorgen van EU-typegoedkeuring

Auto’s die niet in een Europees land geproduceerd zijn beschikken niet over de EU-typegoedkeuring, ook wel CVO genoemd. Dit kan zelfs het geval zijn als een bepaald model door een officiële importeur geleverd wordt in Nederland. Het chassisnummer geeft hierbij altijd de doorslag.

Een auto importeren uit Amerika betekent dan ook dat u niet direct zelf naar het dichtstbijzijnde RDW kantoor kunt gaan voor de kentekenkeuring. Om snel en probleemloos de EU-typegoedkeuring te krijgen werken we samen met de Duitse TÜV. Zo kunnen we u verzekeren dat er geen extra technische eisen gesteld worden aan uw Amerikaanse importauto, denk aan zaken als de uitlaatgasemissie, banden zonder EU keurmerk of een uitlaat die vervangen moet worden i.v.m. een te hoog decibelniveau.

6. Regelen RDW keuring

Zodra uw voertuig beschikt over de EU-typegoedkeuring zorgen wij ervoor dat ook de RDW keuring succesvol wordt doorlopen, zodat een Nederlands kenteken geregeld kan worden.

7. De BPM berekening & BPM aangifte

Om u het grootste voordeel op te leveren zullen wij de BPM berekenen volgens alle 6 toegestane methodes van de Belastingdienst. Zo bepalen wij de meest gunstige BPM voor u. Kan via de tegenbewijs-/taxatiemethode een BPM voordeel behaalt worden, dan nemen wij vooraf contact met u op om dit te bespreken en de eventuele noodzakelijke extra documentatie (kosten) te regelen. Zo kunt u de laagst haalbare BPM claimen.

Wij leveren uw BPM aangifte inclusief berekeningen en onderbouwingen in bij de Belastingdienst. Zodra de Belastingdienst de aangifte geaccordeerd heeft neemt uw importadviseur contact met u op om u het definitief vastgestelde BPM-bedrag door te geven. U betaalt dan zelf direct de BPM factuur aan de belastingdienst, zonder tussenkomst van Importautos.nl. Zo weet u zeker dat het volledige BPM voordeel aan u toebehoort en gaat er geen dag verloren voor het verkrijgen van uw definitieve kentekenbewijs.

Na de ontvangst van uw betaling geeft de Belastingdienst het fiscaal akkoord af en duurt het ongeveer 5 werkdagen voor het toesturen van uw kentekenbewijs.

8. Montage van luxe nummerborden & ophalen of levering

Het proces van uw auto importeren uit Amerika is nu praktisch rond! Om het geheel mooi af te ronden monteren wij een set luxe nummerborden met oplegletters en zwarte houders (zonder reclame) op uw nieuwe aanwinst. Uw auto is dan toch echt gereed om door u opgehaald te worden, waarna de eerste bijzondere rit naar huis volgt, altijd een mooi moment! Indien gewenst kunnen wij uiteraard ook levering aan huis aanbieden.

Een auto importeren uit Amerika?

Heeft u een interessante auto gespot in de Verenigde Staten? En bent u benieuwd hoeveel voordeel het importeren u op zal leveren? Bekijk direct onze auto importeren uit Amerika pagina en laat gratis de BPM en importkosten berekenen.

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.