fbpx

80% auto import uit Duitsland

Bent u opzoek naar een nieuwe occasion? In Duitsland ziet u een gelijkwaardige car voor een betere prijs. Veel mensen kiezen voor importeren uit Duitsland , waar veel oude auto’s te koop staan. Hoeveel euro’s scheelt het precies? Hoeveel euro’s komen er verder bij? En op welke manier gaat een auto importeren in zijn werk? Dat zullen we exact uitleggen.

Auto vanuit Duitsland?

  • Totaal meer als 30% voordeliger als in Nederland
  • Veelal bijna nieuwe gebruikte auto’s.
  • Zeer goed onderhouden auto’s.
  • Zeer complete uitvoeringen met veel luxe.
  • Hulp bij de keuze van een voertuig.
  • Nul problemen over het papierwerk.
  • Uw auto binnen een tweetal weken thuis.

Auto importeren uit Duitsland >>

Gaat u een auto’tje importeren?

Veel Nederlanders kiezen voor invoeren omdat ze met genoegen een prachtige wagen willen besturen. In werkelijkheid is een wagen invoeren de moeite waard voor een ieder die geld wil uitsparen. Kijk b.v. eens rond op een site met .de extensie voor occasions. Wat men aanbied is daar veel breder en u komt veel moois tegen: jonge tweedehands auto’s, voordelige stand op kilometerteller en chique uitvoeringen.

Waarom is het voordeliger?

De prijzen voor occasions liggen over de grens vaak aanzienlijk lager. Het ligt het meest aan de BPM, de belasting van personenauto’s en motoren. In de meeste landen bestaat deze vorm van belasting niet. Motoren zijn daardoor een deel voordeliger. Om dezelfde reden is het verschil in prijs tussen een instapmodel en een luxe versie minder groot. Daarom is een auto invoeren voor iedereen interessant.

Invoeren vanuit Duitsland

Een auto invoeren vanuit Duitsland is het meest in trek. Ongeveer 90% van iedere ingevoerde occasion komt uit Europa, en dan met name Duitsland. Vandaar: in Duitsland vindt u een belangrijk aanbod van bekende merken als Audi, Volvo en Hyundai. Meestal gaat het om krachtige uitvoeringen, met prachtige opties. Onze oosterburen staan bekend om hun degelijkheid, ook als het op onderhoud neerkomt. Na importeren van onze oosterburen, is Belgie (in de buurt) en de Italië (sportwagens) populair. Alsmede zijn er de fans van mooie USA auto’s.

Kosten voor invoeren

De accijns bij het invoeren is zeker weten de zwaarste kostenpost bij het importeren van een wagen. Verder zijn er de tarieven voor vrachtvervoer, allerlei verzekeringen, registratie en kentekenplaten. Bij invoeren uit Duitsland kunt u rekenen op bijkomende kosten rekenen tussen de € 350  &  € 850.

Import belasting uitrekenen

Voor tweedehands auto’s zijn er allerlei mogelijkheden om de BPM te bepalen. Bij het naar NL halen van de auto moet u de BPM berekening aanbieden, inclusief de financiële onderbouwing, bij de BPM zuil in het RDW gebouw. Zelf bent u verantwoordelijk voor het verzorgen van een goed en compleet ingevulde BPM aangifte. Maak een goede keuze tussen de diverse BPM berekeningen. Welke van de verschillende calculaties levert de beste importbelasting op? Het hangt af van individuele factoren van de auto zoals: km-stand, kleur, schakeling, opties, model, etc..

Let op met de BPM

  • Online calculators rekenen slechts 2 mogelijkheden door!
  • Als berekening niet juist is moet het BPM traject helemaal opnieuw!

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.