BPM berekenen bereken direct gratis de laagst haalbare BPM

088-3450100 Gratis infolijn

Auto importeren Amerika (en niet-EU)

Veilig met een vertrouwde en ervaren partij uw auto importeren uit Amerika of een ander niet-EU land!

Heeft u uw droomauto gezien in Amerika of een ander niet-EU land, en wilt u deze invoeren? Importautos.nl biedt alle benodigde ondersteuning, zodat u zorgeloos het gehele importproces kunt doorlopen. Een greep uit de mogelijke scenario’s waarbij we u kunnen assisteren:

  • U heeft een uniek voertuig gevonden en wilt deze auto importeren uit Amerika of een niet-EU land;
  • U heeft al een voertuig aangeschaft in Amerika of een niet-Europees land en bent op zoek naar een deskundige partij die de EU-typegoedkeuring en kentekenprocedure voor u af kan handelen;
  • U gaat vanuit Amerika of een land buiten de EU verhuizen en wilt uw auto meeverhuizen.

 

Ons importpakket voor Amerika en alle niet-EU landen bestaat altijd uit maatwerk. Veel factoren zijn van invloed op de prijs, daarom adviseren wij graag vooraf met een vrijblijvende offerte op maat.  Importautos.nl kan u voor het gehele proces één totaalpakket aanbieden, waarbij we alles ondersteunen; van de betaling (met veilige betaalmethode) en het transport tot en met de inklaring, de EU-typegoedkeuring en de kentekenafhandeling. Indien gewenst kunnen we zelfs een neutrale aankoopkeuring faciliteren.

Heeft u bepaalde stappen van het importproces zelf al doorlopen en heeft u slechts ondersteuning nodig bij enkele onderdelen? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Altijd vooraf gratis en vrijblijvend BPM en importkosten advies! Klik hier >>

Een auto importeren uit Amerika: de voordelen

Een auto importeren uit Amerika biedt diverse voordelen. Ten eerste is het autoaanbod in de Verenigde Staten natuurlijk vele malen groter! Vind u het autoaanbod in Nederland te beperkt, of wilt u in een unieke auto rijden die nog echt opvalt binnen het Nederlandse straatbeeld? Dan is kiezen voor een Amerikaanse importauto erg interessant. Vooral oldtimers en klassieke muscle cars trekken al snel de aandacht van de Nederlandse autorijder, maar ook diverse modellen, types en merken die nooit uitgebracht zijn op de Europese markt vormen aantrekkelijke opties voor de import.

Bovendien zijn de autoprijzen in de Verenigde Staten een stuk gunstiger. Autorijden is in Amerika een stuk goedkoper dan in Nederland, en dat is dan ook duidelijk te merken aan de prijzen die betaald dienen te worden voor de aanschaf van een auto. Daarbij geeft ook de wisselkoers nog een zetje in de goede richting. Hoewel de koers tussen de euro en de dollar niet meer zo gunstig is als enkele jaren geleden, is de verhouding vooralsnog positief voor Europeanen. Dankzij de gunstige autoprijzen en de wisselkoers is een auto importeren uit Amerika erg aantrekkelijk, zelfs als u de bijkomende kosten van de import daarbij optelt!

Stappenplan auto invoeren uit Amerika / niet-EU land

1) Prijs op aanvraag

Zoals al aangegeven wordt de prijs bij de auto-import vanuit Amerika en niet-EU landen door veel verschillende factoren beïnvloedt. Denk hierbij onder andere aan waar de auto precies staat, om wat voor auto het gaat en de leeftijd van de auto. Maar ook hoe ver u zich al in het importproces bevindt is bepalend voor de prijs. Daarom maken wij voor dit pakket altijd vooraf een vrijblijvende offerte op maat, zodat u achteraf nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

2) Veilige betaalmethode

Voor voertuigen uit Amerika bieden wij een veilige betaalmethode aan. Zo loopt u nooit het risico dat u na de betaling in spanning hoeft te zitten of de auto wel echt geleverd gaat worden. Het uitbetalen aan de verkoper gebeurt namelijk pas op het moment dat wij de auto ter plaatse voor u ophalen!

We regelen het contact met de verkoper, halen de auto op en zorgen ervoor dat deze veilig en schadevrij de verzendhaven bereikt. Indien gewenst kunt u er ook voor kiezen om de auto voorafgaand aan de aankoop door ons te laten keuren, zodat u zeker weet dat de door u beoogde auto in optimale conditie verkeert.

3) Transport naar Nederland

Om uw aankoop zo veilig mogelijk te verschepen gebeurt dit altijd per gesloten container. Ook werken wij uitsluitend met professionele, ervaren transporteurs samen die continu gebruik maken van de modernste laad- en lostechnieken en materialen, zodat de kans op transportschades met een minimum beperkt blijft. Bovendien blijft uw voertuig na aankomst in de haven van Rotterdam in de container om vervolgens per vrachtwagen naar onze douaneloods in Roosendaal vervoerd te worden. Na aankomst in Roosendaal zal uw voertuig door eigen vakkundig personeel, met zorg en aandacht uit de container worden gelost.

4) Allrisk transportverzekering

Wij raden u te allen tijde aan om een transportverzekering af te sluiten. Deze verzekering geldt vanaf het moment dat onze transporteur uw voertuig laadt bij het ophaaladres (het laadinspectierapport is hierbij de aanvangssituatie), tot aan het vrijgeven van de Nederlandse douane van uw voertuig nadat deze in Roosendaal uit de container gehaald is en wij het voertuig uit het douanedepot overnemen van de douane. Deze verzekering dekt niet alleen een total loss situatie maar ook individueel ontstane schades gedurende het transport. We noemen dit een full coverage dekking.

5) Haven- en douanehandling + inklaring EU

Importautos.nl verzorgt voor u de gehele haven en douanehandeling. Tevens dragen wij zorg voor de gehele documentenstroom zoals de: exportdocumenten, verschepingsdocumenten, douaneformaliteiten, US Certificate of Title etc. Dit voor zowel het gedeelte noodzakelijk in de vertrekhaven in het buitenland als voor afhandeling in de haven van Rotterdam en de inklaring bij de Nederlandse douane.

6) Verzorgen EU-typegoedkeuring

Deze goedkeuring (ook wel CVO genoemd) ontbreekt voor iedere auto die geproduceerd is voor een niet EU-land. Ook al staat de fabriek van dit voertuig in Europa of is het een model dat ook in Nederland officieel geleverd wordt door een importeur! Het chassisnummer wijst dit uit. Met deze voertuigen kunt u niet zelf naar het dichtstbijzijnde RDW kantoor voor de kentekenkeuring.

Aan de EU-typegoedkeuring zijn veel regels verbonden en voor veel consumenten is dit dan ook een lastig en onduidelijk proces. Daarom verzorgt Importautos.nl voor u graag de gehele EU-typegoedkeuring. Om deze goedkeuring snel en zonder problemen te verkrijgen werkt Importautos.nl samen met de Duitse TÜV. Hierdoor kunnen we snelheid garanderen en kunnen wij u verzekeren dat er geen extra technische eisen gesteld worden aan bijvoorbeeld uitlaatgasemissie, banden i.v.m. het ontbreken van een EU keurmerk of dat u de uitlaat moet laten vervangen i.v.m. een te hoog decibel niveau. Uitzondering: Auto’s met een zgn. “Salvage Title” hebben momenteel langere doorlooptijden, informeert u bij ons naar de huidige mogelijkheden.

Importauto.nl beschikt over een eigen werkplaats, waar de TÜV / RDW uw importauto komt keuren. Daarbij zijn we gespecialiseerd in het doorvoeren van alle benodigde aanpassingen om de EU-typegoedkeuring te verkrijgen voor uw voertuig. Doordat we alle gevraagde aanpassingen direct kunnen doorvoeren, kan de typegoedkeuring snel verkregen worden en verloopt dit onderdeel van het importproces efficiënt.

7) Verzorgen RDW keuring

Na het verkrijgen van de EU-typegoedkeuring op uw voertuig, zorgen wij er vervolgens voor dat ook de RDW keuring voor het Nederlands kenteken succesvol wordt afgerond.

8) BPM-aangifte met acceptatie- en laagste BPM-garantie + afhandeling bij BPM-loket

Het invullen van de BPM-aangifte inclusief berekening en noodzakelijke onderbouwing. Wij berekenen vooraf de BPM volgens alle 6 toegestane methoden. Wij bekijken voor u of via de tegenbewijs-/taxatiemethode een BPM-voordeel behaald kan worden. Is dit het geval dan nemen wij vooraf contact met u op over dit te behalen voordeel en de eventueel noodzakelijke extra documenten (kosten) om de laagst haalbare BPM met succes te kunnen claimen.

Wij sturen de BPM-aangifte, met onderbouwing volgens de methode die de laagste BPM als uitkomst geeft, voor u op naar de Belastingdienst (Importautos.nl gebruikt Belastingdienst-erkende berekeningsprogramma’s en waardebepalingssystemen). Uw importadviseur mailt u, zodra de Belastingdienst de BPM-aangifte geaccordeerd heeft, het definitief vastgestelde BPM-bedrag door (+/- 3 werkdagen na keuringsdag).

U betaalt bij ons altijd zelf rechtstreeks de BPM factuur aan de Belastingdienst zonder tussenkomst van Importautos.nl. Zo weet u zeker dat er geen BPM aan de strijkstok kan blijven hangen en het volledige BPM voordeel in uw zak vloeit! Hierdoor gaat er ook geen dag verloren met het verkrijgen van uw definitieve kentekenbewijs. Na ontvangst van uw betaling geeft de Belastingdienst het fiscaal akkoord af (doorlooptijd +/- 5 werkdagen tot toesturen van uw kentekenbewijs).

9) Montage luxe nummerborden met oplegletters

Wij monteren een set luxe kentekenplaten met oplegletters en zwarte houders ( zonder reclame ) op uw nieuwe auto. Uw auto is nu klaar om op te halen en de altijd spannende eerste rit naar huis mee te rijden. Uiteraard kunnen wij ook levering aan huis aanbieden.

Altijd vooraf gratis en vrijblijvend BPM en importkosten advies! Klik hier >>

Eerst berekenen wat u in totaal kwijt bent voor de auto?

Gratis BPM berekenen Direct telefonisch BPM advies

Bel en weet direct de BPM

088-3450100

Wist u dat er 6 verschillende methodes zijn om de BPM te berekenen?

Wij garanderen u gratis de laagst haalbare BPM.

Vul hieronder het formulier in en ontvang binnen 24 uur gratis BPM advies in uw mailbox


Ga terug naar pakketten pagina >>

Bekijk alle referenties

Waarom Importautos.nl?

  • 8 importadviseurs tot uw beschikking
  • Levering aan huis door heel Nederland
  • Exclusief partner van Autoweek
  • Altijd laagste BPM garantie
  • 14 jaar BPM / auto import ervaring
  • Geen risico, u betaalt ons achteraf

auto verkopen

Importautos.nl is bekend van:

importautos partners
importautos redbull

Aantal geïmporteerde auto's: